Ana sayfa » Güncel » “ÇALIŞMAYAN SİYASİLERİ ÇALIŞTIRDIK, ÇALIŞMA BAKANLIĞININ ÇÖZÜM İÇİN FORMÜLLER ÜRETMESİNE NEDEN OLDUK…”

“ÇALIŞMAYAN SİYASİLERİ ÇALIŞTIRDIK, ÇALIŞMA BAKANLIĞININ ÇÖZÜM İÇİN FORMÜLLER ÜRETMESİNE NEDEN OLDUK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi sonrası soysal medya da yaptığı paylaşımda, EYT mücadelesi neleri değiştirdi diye sordu.

“Hak verilmez alınır dedik ve kısmi de olsa hak aldık” diyen Özüpak şöyle devam etti:

“EYT Mağduriyetini bilmeyen mağduriyetin farkında olmadan çalışan ve yaş itibariyle sosyal medyada fazla yer almayan EYT liler kısa bir süre içinde iller arasında binlerce kilometre yolculukla mağduriyeti anlatarak bütün Türkiye de örgütlenerek birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye başladık ve 50 dernek kurma hedefiyle yola çıkıldı.

Pandemi olmasaydı bu sayı oluşabilirdi ama salgına rağmen 23 dernek le yola çıkıldı ve EYT Federasyonu kuruldu. Tanımadan yetki alanlardan yolumuzu ayırdığımız kişiler oldu ama geriye kalan bütün dostlarımız la bıkmadan usanmadan çalışacak ülkemizin en çok konuşulan en büyük sivil toplum kuruluşları arasına girdik ve bunun en büyük nedeni Başkan Gönül BORAN ÖZÜPAK ın mağdur kaderdaşlarımıza dokunuşu ve bitmek bilmeyen sabrından kaynaklı olmasından kaynaklandı.

Bıkmadan usanmadan her kardeşimizin gece gündüz çalışmasına rağmen telefonu açtı ve saatlerce kimseyi ötekilemeden sorunumuzu ve çözümleri anlattı. Haber kanallarına siyasetçilere çocuğa anlatır gibi EYT yi anlattı ve bütün Türkiye de bu mağduriyeti duymayan öğrenmeyen kalmadı.

Çalışmayan siyasetçileri çalıştırdık çalışmayan çözüm üretmeyen çalışma bakanlığını çözüm için formüller üretmesine sebep olduk.
EYT 2019 yerel seçimlerine damgasını vurmasaydı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeseydi iktidar tarafından kayla alınır mıydı?

Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Adana gibi büyük şehirlerde en büyük etkiyi yaptık örnek olarak ilk İstanbul seçiminde iptal olan EYT yazılı oy pusulası 29 bin adet olması ak parti ye oy vermek yerine tepkisini gösteren mağdurlar dikkat çekti ve tekrarlanan seçimde de oy oranın yükselmesini sağlarken ak parti de seçimler de belediyelerin kaybedilmesinin 1. Sebep ekonomi 2. Sebep de Eyt olarak kaybetme nedenini açıkladılar

5 büyük miting yüzlerce kapalı salon toplantısı ve binlerce EYT bilgilendirme standı açan EYT liler sosyal medyada durmadan dinlenmeden gece gündüz alanda ve sosyal medyada gündemi belirledi ve konuşmayanı konuşturdu çalışmayan mekanizmaları çalıştırdı. Bunun sonucunda kısmi de olsa bir hak kazanıldı ve diğer mağduriyetler içinde mücadele alanın önünü açmış oldu. Bugün diğer mağduriyet yaşayanlar hazıra kondu ve açılan yolda ilerlemeye devam ediyorlar.

Birlik beraberlik içinde mücadele edildiğinde hak alınabilecegini kırmadan dökmeden hak aramanın nasıl olacağını bütün Dünyaya gösteren EYT liler zoru başardı ve “seçimi kaybetsem de yokumdan” kısmi de olsa hak alınmış oldu.

EYT birlikteliğini sosyolojik olarak siyasiler araştırmalı her siyasi görüşten insanların tek bir noktada kenetlenmesini sağlayan ve insanlara birlikte hareket ederek söylemlerin de hiçbir zaman kırıcı olmayıp her zaman toparlayıcı olmasını sağlayan siyasete yön veren Gönül BORAN ÖZÜPAK ve dernek başkanlarımızın büyük emeklerini unutmamalıyız.

Milyonların katılımıyla yapılan mitingler iktidar ve muhalefete göz dağı verdi ve sandık vurğusuyla en yasal hakkımızla güçlü bir siyasi argüman oluşturarak ak parti nin en güçlü olduğu zamanda sesi çıkmayan sivil toplum kuruluşları ve sendikalara rağmen mücadelenin haklılık karşısında kimsenin duramayacağını ğöstedik ve EYT mücadelesinin ülkemizin tarihe geçmesini sağlayan Edirne den Kars’a bütün mağdur kaderdaşlarımız gün gelecek belgesellerde bunu anlatacağımız çekimlerde buluşacağız.

Hak aramaya yeni bir soluk getirerek bu günlere geldik ve bundan sonrası içinde diğer mağduriyet yaşayanlar EYT Federasyonun mücadelesini öğrenmelerini ve örnek alarak yeni katılımlarla kırmadan dökmeden hak aramaya katkı sunarak mücadeleye çocuklarımız için devam edilmelidir..

Yaşasın Eyt kardeşliğimiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com