Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ÖLDÜKTEN SONRA GERİ DÖNDÜ, ÖBÜR DÜNYA’YI ANLATTI, DETAYLAR HERKESİ ÜRPERTTİ!…

ÖLDÜKTEN SONRA GERİ DÖNDÜ, ÖBÜR DÜNYA’YI ANLATTI, DETAYLAR HERKESİ ÜRPERTTİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medya platformu TikTok’ya yayınlanan bir video çok konuşuldu. Courtney Santiago isimli 32 yaşındaki kadın, meme kanseri için tarama yaptırdı.

Sağlık görevlileri ona serum taktığında Santiago’nun vücudu şoka girdi ve bu da kan basıncının düşmesine ve bilincini kaybederek kalp atış hızının ciddi şekilde yavaşlamasına neden oldu.

Yaşanan olayın ardından 40 saniye boyunca öldüğünü öne süren Courtney Santiago, “bir ömür gibi gelen” sürede diğer tarafa gittiğini belirterek deneyimlerini anlattı. Santiago, TikTok’ta paylaştığı videoda, “Zaman kavramı yoktu, sadece tam bir huzur duygusu vardı” dedi.

Santiago, “Vücudumu, hayatımı, oğlumu veya ailemi ve arkadaşlarımı geride bırakmaktan endişe duymuyordum – bunların hiçbiri önemli gelmiyordu” dedi.

Santiago, ‘rüya hali’ olarak tanımladığı duruma girdikten sonra, kendini bir kumsalda hiç tanışmadığı ama her zaman tanıyormuş gibi hissettiği bir adamın önünde dururken bulduğunu ifade etti.

Santiago, gördüğü adamına kendisine her şeyin yolunda olduğunu ama henüz gitme zamanının gelmediğini söylediğini belirtiyor. Bunu duyduktan sonra çevresi birden değişmeye başladı.

Kendini dağlarda, ardından çocukluk evinin arka bahçesinde ve doğaya en bağlı hissettiği birkaç başka yerde bulduğunu belirten Santiago, uyandığında konuşamadığını ve vücudunun tamamen katılaştığını iddia etti.

Santiago, “Gördüğüm şeyin ‘arada’ olduğundan ve bir bayılma olayından çok daha fazlası olduğundan yüzde yüz eminim” dedi. Santiago, “Öldüğümüzde gitmiş değiliz ve gittiğimiz yerde mutluyuz” diye konuştu.

Sözlerine devam eden kadın şunları dile getirdi: “Bilinçsizken pek bir şey görmemeniz gerekiyor – rüya görmüyorsunuz veya herhangi bir kayıp zamanla uyanmıyorsunuz. Gördüğüm şeyin ‘arada’ olduğundan ve bir bayılma olayından çok daha fazlası olduğundan %100 eminim.

Hemşireye gördüklerimi anlattım ve bana, nadiren de olsa vazovagal senkop sırasında vefat etmenin mümkün olduğunu söyledi.” Sağlık görevlileri daha sonra, Santiago’nun hastaların vücutlarının duygusal sıkıntı veya kan gibi belirli tetikleyicilere aşırı tepki gösterdiği bir durum olan vazovagal senkop olduğunu keşfetti.

Beyin oksijensiz kaldığı için kan basıncı ve kalp atış hızı düşer ve bu da bilincinizi kaybetmenize neden olur. Kalp 10 saniyeye kadar düşebilirken, durum hayati tehlike oluşturmaz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com