Ana sayfa » Güncel » EĞİTİM-İŞ İZMİR DE YETKİYİ ALDI…

EĞİTİM-İŞ İZMİR DE YETKİYİ ALDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’na (Birleşik Kamu-İş) bağlı, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir’de yetkiyi aldı.

İzmir’de eğitim alanında daha önce yetkili sendika olan ve mevcut iktidara yakınlığıyla bilinen Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ise yetkiyi kaybetti. Eğitim-İş’in İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hedefimiz Türkiye…

İzmir’de, üniversiteler de dahil olmak üzere 13 bin civarında üyeleri olduğunu, 20 ilçede ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nde (İYTE) yetkili sendika olduklarını kaydeden Eğitim -İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “İzmir’de Milli Eğitim’de 12 bin 222, üniversitelerde ise bin 40 üyemiz var. Yani yaklaşık 13 bin 662 üye ile İzmir’de artık yetkili sendikayız.

Otuz ilçenin 20’sinde yetkili olduk. Aynı zamanda hem DEÜ hem İYTE’de yetkiyi tazeledik. Öncelikli hedefimiz tabi ki bunu Türkiye yetkisi ile taçlandırmak… Bunun için de İzmir’deki üye sayımızı önümüzdeki 1 yıl içerisinde 20 bin bandına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda üzerimize düşeni yapacağız.

Daha önce yetkili olan malum sendikanın yetkiyi çalışanlar için kullanmadığının farkındaydık. Biz aldığımız yetkiyi eğitim emekçileri adına kullanacağız. Buradan hareketle de tüm sendikaların eşit temsil edildiği toplantıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde belli aralıklarla yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

İlimizdeki eğitim emekçilerimizin sorunlarını tüm sendika temsilcileriyle ortaklaştırarak çözüm noktasında neler yapabiliriz, bunun beklentisi içerisindeyiz” diye konuştu…

Gizem TABAN

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com