Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » GÜNEŞ LEKELERİNİN BUGÜNE KADAR OLAN EN NET GÖRÜNTÜLERİ KAYDEDİLDİ…

GÜNEŞ LEKELERİNİN BUGÜNE KADAR OLAN EN NET GÖRÜNTÜLERİ KAYDEDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca yıldır enerjisiyle gezegenimizde yaşamı mümkün kılan yıldızımız Güneş, teknolojinin gelişmesiyle birlikte her geçen gün daha net bir şekilde görüntüleniyor. Rekor kıran netlikteki görüntülerin mimarı Daniel K. Inouye Güneş Teleskobu, bu kez Güneş lekelerini yakından göstermeyi başardı.

ABD Ulusal Güneş Gözlemevi tarafından paylaşılan görseller, Güneş’in üzerindeki siyah noktaların içini hiç olmadığı kadar net bir şekilde görmemizi sağladı. Noktalar içindeki dönen konveksiyon hücreleri ve plazmanın hareketi net bir şekilde seçilebiliyordu.

Güneş lekesi nedir?…

Güneş lekeleri, manyetik alanın Güneş’in herhangi bir noktasından daha yüksek yoğunluğa sahip olduğu noktalarda görülüyor ve bu noktalarda sıcaklık daha düşük olduğundan bize siyah renkte gözüküyor.

Güneş lekeleri, sayılarının artıp azaldığı ortalama 11 yıllık bir döngüyü takip ediyor. Güneş lekelerinin artmasıyla Güneş’ten yansıyan sıcaklık da azaldığından fazla lekelerin yaşandığı dönemler, Dünya’yı da etkileyebildiği varsayılıyor…

Güneş lekelerinin en net fotoğrafları:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com