Ana sayfa » Siyaset » İDDİA: “AKP YÜKSEK TAKİPÇİ SAYISINA SAHİP SOSYAL MEDYA HESAPLARINI SATIN ALIYOR…”

İDDİA: “AKP YÜKSEK TAKİPÇİ SAYISINA SAHİP SOSYAL MEDYA HESAPLARINI SATIN ALIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP lideri ve Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala ‘pis işler’e girişileceğini belirterek sağduyu çağrısında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, sonrasındaysa İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyarmış, “Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak, Diken’den Altan Sancar’a açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Toprak, iktidarın bir ajans üzerinden Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla yüksek takipçili çok sayıda hesabı satın almak için yüksek miktarda paralar ödediğini öne sürdü. Toprak’ın verdiği bilgiye göre iktidar Rus ve Macar bilgisayar korsanlarıyla hazırlıklar yaptı. Toprak, sosyal medyada dezenformasyon yaratmak için iktidarın bir ajansla çalıştığını söyledi.

Bahsedilen ajans, Instagram ve Twitter’da İYİ Parti, DEVA ve Gelecek partileriyle ilişkili yüksek takipçili hesapları satın almaya çalışıyor. Bu hesaplar üzerinden de bir videonun dolaşıma sokulması hedefleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com