Ana sayfa » Güncel » “İLK DEFA YAŞAYACAĞIZ, 14 YIL BOYUNCA GASPEDİLMİŞ TÜM HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ…”

“İLK DEFA YAŞAYACAĞIZ, 14 YIL BOYUNCA GASPEDİLMİŞ TÜM HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. İzmir’de 29 Nisan’da gerçekleşen AKP mitingi ile 30 Nisan’da gerçekleşen Millet İttifakı mitingi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, İzmir’in iktidar belediyesi olması halinde nasıl bir tablo ortaya çıkacağını da özetledi.

Arada uçurum var…

‘İzmir’de art arda gerçekleşen AKP Mitingi ile Millet İttifakı mitingi karşılaştırırsanız, neler söylersiniz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “İki miting arasında uçurum var. Ama asıl mesele, Türkiye gerçekten, büyük bir dönüşüm istiyor. Türkiye’de aşağıdan yukarıya gördüğümüz, kırsalında arka mahallelerinde, her yerinde gördüğümüz tablo; insanlar değişim arzusu taşıyor.

Bu büyük değişim topla tüfekle değil, sandıkta oyla yaşanacak. Ve on yıllardır gasp edilen, bu ülkenin kaynaklarından hak ettiği karşılığı alamayan işçiler, işsizler, sağlıkçılar, öğretmenler, emekliler, çiftçiler, herkes hakkını geri alacak. On yıllardır bu ülkenin kaynakları, dar bir zümrenin zenginleşmesine, daha çok obezleşmesine yol açtı.

Eğer o kaynaklar, halka, emekçiye ayrılabilseydi, zaten bu işsizlik bu yoksulluk yaşanmayacaktı. Çünkü bu ülkenin çok güçlü kaynakları var. Ama ne yazık ki o kaynaklar hep birilerine şırınga edildi. Hiçbir zaman emekçinin, alın terinin karşılığının alınması sağlanmadı. Şimdi bu değişecek” açıklamalarında bulundu.

İlk defa yaşayacağım…

Başkan Soyer, ‘Millet İttifakı seçimi kazandığında İzmir iktidarın belediyesi olacak. Bu koşullarda nasıl bir İzmir Büyükşehir Belediyesi göreceğiz?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Şahane olacak, her şey çok güzel olacak. Ben hiçbir zaman iktidarın belediyesi olmadım ama iktidarın belediyesi olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. İlk defa bunu yaşayacağım.

Ben, 14yıl boyunca bakanlıklarda, belediye başkanlığı yaptığım ne Seferihisar’ın ne İzmir’in ne yazık ki hakkını alamadım. Seferihisar’da da İzmir’de de hak ettiklerimiz maalesef bize reva görülmedi. Ama bu değişecek. Biz merkezi otoriteyle el ele, yıllardır ertelenmiş, ötelenmiş ne varsa hepsini geri alacağız. Tüm gasp edilmiş haklarımızı geri alacağız…”

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com