Ana sayfa » Siyaset » YÜZ BİNLER GÜNDOĞDU’YA AKIN ETTİ, MİLLET İTTİFAKI LİDERLERİNİ COŞKUYLA DİNLEDİ…

YÜZ BİNLER GÜNDOĞDU’YA AKIN ETTİ, MİLLET İTTİFAKI LİDERLERİNİ COŞKUYLA DİNLEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Millet İttifakı, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen büyük miting için bir araya geliyor. İzmirliler mitingden saatler öncesinde Gündoğdu Meydanı’na akın etti.

Millet İttifakı’nın büyük mitingine 3 saat kala İzmir’de Kordon on binlerce İzmirli ile doldu. İlerleyen saatlerde Kordon şeridi Pasaport’tan limana kadar dolarken yurttaşlar için çok sayıda led ekran kuruldu. Kürsü dün gerçekleştirilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi nedeniyle Kordon’un Pasaport tarafının başında kuruldu.

Miting öncesinde İzmirliler Edip Akbayram, Tarkan şarkılarıyla büyük mitingin coşkusunu yaşıyor. 14.45’te başlayan DJ performanslı kareografiye eşlik eden Kordon’u dolduran İzmirliler tarihe geçecek gösterilere imza attı. Memleketim ve İzmir Marşı Kordon’da hep bir ağızdan söylendi

Kordon’daki DJ performansı bayrak gösterileri ile 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ile tamamlandı. Mitingin başlamasının ardından da binlerce kişi alana akın etmeyi sürdürdü.

Sunucu Barış Bozkurt 28. Dönem İzmir Milletvekili adaylarıyla belediye başkanlarını anonslar ile platforma çağırdı.

Miting alanını her yaştan İzmirliler doldururken sunucu Barış Bozkurt, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa’dan yeniden milletvekili adayı olan Özgür Özel’i anons ettiğinde alandan yoğun alkışlar yükseldi.

İzmirliler toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluk nedeniyle saat 16.00’ı geçtiğinde de mitinge gelmeyi sürdürdü. İzmirlilerin Kordon’da, Gündoğdu’da miting alanına girebileceği yer kalmadı. Barış Bozkurt, mitinge gelmeye devam eden İzmirlilerin alana giriş noktalarında konumlamasını istedi. Kentte Toplu ulaşım seferleri ringe çevrildi. Vilayet ve Pasaport İskelesi de miting nedeniyle kapalı.

Alandaki on binler hep birlikte kalp işareti yaptı.

Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı’ndan Üçkuyular İskelesi’ne gelerek burada kendisini karşılayan Tunç Soyer ile birlikte şehir içi deniz ulaşımını yapan vapurla Pasaport İskelesi’ne geldi.

Erken saatlerden itibaren Kordon’u hınca hınç dolduran büyük kitle İmamoğlu’nun mikrofonu almasıyla birlikte coşkuyu zirveye çıkardı.
İmamoğlu da Yavaş gibi meydanla birlikte kalp işareti yaparak kürsüden ayrıldı.
İmamoğlu sonrasında DEVA Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ali Babacan da eşi Zeynep Babacan ile birlikte meydanı selamlayarak konuşmasına geçti.
İzmir’de konuşma sırası Babacan’dan sonra DP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gültekin Uysal da. Uysal da Karamollaoğlu gibi sahneye eşi olmadan geldi.

Ahmet Davutoglu’nun uzun konuşması sonrasında sonucu Barış Bozkurt sahneye İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Meral Akşener’i çağırdı. Akşener sürpriz yaparak sahneye ilk defa eşi Tuncer Akşener ile birlikte çıktı ve meydanı birlikte selamladılar. Meral Akşener’in deyimiyle Tuncer Bey “ilk defa milli oldu”!

Akşener’in ikinci sürprizi ise CHP seçmeni olan ailelerden bir oyun da kendi partisine verilmesini istemeseydi. Akşener bu talebine gerekçe olarak bu seçim döneminde en çok ve aşırı çirkin şekilde kendisinin üzerine gelinmesini gösterdi.

Konuşmasını çok kısa tutan Akşener sonrasında sahneye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile gelerek meydanı selamlarken coşku doruğa çıktı.

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu siyah takım elbise, beyaz gömlek ve siyah ayakkabı giyerken Selvi Hanım da kırmızı pantolon-ceket ile siyah bluz ve ayakkabı giymişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com