Ana sayfa » Siyaset » BAHÇELİ’DEN AYM İÇİN: “ZİLLET İTTİFAKININ HASTALIKLI KOLU” BENZETMESİ…

BAHÇELİ’DEN AYM İÇİN: “ZİLLET İTTİFAKININ HASTALIKLI KOLU” BENZETMESİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kütahya’da düzenlenen mitingde halka hitap etti. MHP Liderinin hedefinde bu kez Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan vardı.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle;

“Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile yapısı kökleşmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin 61. kuruluş yıldönümünde bizatihi mahkeme başkanının yaptığı konuşma nesnel ve bilimsel gerçeklerle birlikte millet varlığına ağır bir saldırıdır. Bu şahsın ağzından bir ok gibi fırlayan çok tehlikeli sözlerin tamiri imkanı olsa da bize göre çok zordur.

Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmektedir? ‘Öteki olarak gördüklerimizin antolojik varlığını kabul etmedikçe bu sağlıklı ilişkiyi kurma imkanı da yoktur’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın varmak istediği yer neresidir? ‘

Kendimize hak gördüğümüzü ötekine de hak görerek adaleti ve özgürlüğü sadece kendimiz için değil başkaları için de isteyerek farklılıklarımızla bir arada yaşamanın iklimini hep birlikte oluşturmak zorundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi, asıl maksadı nelerden ibarettir?

‘HADDİNİ VE HUKUKUNU AŞTI”

‘Demokratik cumhuriyetin geleceği hukuksaş ve siyasal düzlemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve bu kapsamda yargı bağımsızlığının tam manasıyla hayata geçirilmesine bağlıdır’ açıklamasıyla da PKK’dan HDP’ye CHP’ye kadar zillet ve hıyanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz?

‘Demokratik cumhuriyet’ kavramını kullananların kim olduğunu ve bu odakları tanıyoruz. Kafasız zehirlenmiş Anayasa Mahkemesi Başkanı’na hatırlatırım ki; Türkiye’de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. Dahası yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da anayasal hüviyet kazanmıştır.

“ZİLLET iTTİFAKI’NIN HASTALIKLI KOLU”

Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz. Anayasa Mahkeme Başkanı’nın haddini ve hukukunu çok açık şekildi açtığını düşünüyoruz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com