Ana sayfa » Siyaset » AKP ÇUKUROVA İLÇE BİNASINA SİLAHLI SALDIRI…

AKP ÇUKUROVA İLÇE BİNASINA SİLAHLI SALDIRI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’nin Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda ölü ya da yaralanın olmadığı belirtilirken; AKP’den ilk açıklamada Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’den geldi.

Kandamir, “Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun” dedi.

KURTULMUŞ: BİR KİŞİ GÖZALTINDA…

CNN Türk yayınında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Provokasyonlara karşı bütün milletimizin dikkatli olması gerekiyor. Bu saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bütün partilerin bu saldırılara karşı ortak bir tavır olmaları gerekiyor. Saldırıda bir kişinin gözaltına alındığı bilgisi var.” dedi.

“MİLLET OLARAK UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ”

“Kim demokrasi düşmanıyla, kim gerginlikten istifade ediyorsa saldırıyı o yapıyordur.” diyen Kurtulmuş, “Faillerini bilmediğimiz bir süreçten bahsediyoruz. Türkiye’nin kaosla vakit kaybetmesini isteyenler olabilir. Biz millet olarak uyanık olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, “Sonuç itibariyle yaptığımız bir seçim yarışıdır, savaş değildir. Herkesin kullandığı dile, siyaset üslubuna dikkat etmesi gerekiyor. Bu Türkiye demokrasisine yapılmış bir saldırıdır. Herkesin sükunetle, lanetleyerek yaklaşması gerekiyor. Zor bir seçime gidiyoruz. Hayatının normal akışı içerisinde bir seçime gidiyoruz. Esenlikle bu süreci geride bırakacağız” diye konuştu.

AKŞENER’DEN TEPKİ…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Akşener, “AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, zaten son günlerde yeterince yara alan demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tüm AK Parti teşkilatlarına geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA…

Adana Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyenin 24 yaşındaki E.A. olduğu ve ilk ifadesinde AKP binasına saldırdığını söylediği ifade edildi.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“Bugün saat 15.57’de AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail Emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesine AK Parti binasına bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ayrıca saldırganın gözaltına alındığı sırada “Atatürk için yaptım, CHP’nin binasına sıktılar, cesur olun, cesur” ifadelerini kullandığı görüldü.

CHP’DEN İLK TEPKİ…

Saldırıya ilişkin CHP’den ilk tepki Manisa Milletvekili Özgür Özel’den geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, “AKP Çukurova İlçe Başkanlığı’na yönelen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Demokratik seçim sürecini engellemeyi hedefleyen bu türden saldırıların bir daha yaşanmamasını umuyorum” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com