Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Boston Dynamics’in Köpek Robotu Spot, Şimdi de Ressam Oldu!…

Boston Dynamics’in Köpek Robotu Spot, Şimdi de Ressam Oldu!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünyanın önde gelen robotik şirketlerinden Boston Dynamics’in köpeğe benzeyen robotu Spot ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Geçmişte Fransız ordusu ile eğitim yapan ve hatta Tüpraş’ta tam zamanlı işe başlayan robotun, bu kez de bir sanat galerisi için resim çizeceği açıklandı.

ABD’li ressam Agnieszka Pilat tarafından hayata geçirilen projede 3 adet Spot kullanılacak. Boston Dynamics’in özel olarak programlayacağı robotlar, bir duvarın üzerindeki tuvale yağlı boya ile resim çizecekler. Agnieszka Pilat, ortaya çıkacak eserleri, Avustralya’da bulunan “National Gallery of Victoria” isimli resim galerisinde sergileyecek. Serginin aralık ayında açılması bekleniyor.

Agnieszka Pilat, Spot’ları eğitecek…

Ressam Agnieszka Pilat, bu projeyi hayata geçirebilmek için Bonnie, Archie ve Basia isimli robotların sahip olduğu yapay zekayı eğitiyor. Özellikle de Basia ile aralarında duygusal bağ oluştuğunu anlatan Pilat, yaşadığı deneyimi “Küçük bir çocuğa sahip olmak gibi” şeklinde ifade ediyor.

Boston Dynamics’in robot köpeklerinin resim çizme kabiliyetlerinin nasıl olacağı şimdiden merak konusu oldu. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığında, sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com