Ana sayfa » Siyaset » AĞIRDIR: “İNCE YÜZDE 6’YI AŞARSA SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR..”

AĞIRDIR: “İNCE YÜZDE 6’YI AŞARSA SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Araştırmacı – yazar Bekir Ağırdır, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin olarak T24 programcısı Murat Sabuncu’ya değerlendirmelerde bulundu.

“(Memleket Partisi Genel Başkanı) Muharrem İnce’ye oy vereceklerin yarısı ilk kez oy verecek olan gençler” ifadesini kullanan Ağırdır, taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Gençler diğerlerinde umut görmedikleri için ‘Muharrem İnce’ diyor. Gençlerin tepkisini görünür kıldı diye İnce’yi eleştirmek işin en kolayı.”

‘İKTİDARIN KAZANMA İHTİMALİNİ GÜÇLENDİRİYOR’

İnce’nin oyunun neden arttığını Millet İttifakı’nın analiz etmesi gerektiğini belirten Ağırdır, “Millet İttfakı’nın Muharrem İnce ile sağlıklı bir diyalog kurması gerekiyor çünkü bu durum seçimi ikinci tura kalması riskini içeriyor ve iktidarın kazanma ihtimalini güçlendiriyor” diye konuştu.

‘İNCE YÜZDE 6’YI AŞARSA SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR’

Ağırdır, “Muharrem İnce yüzde 6’yı aşarsa seçim ikinci tura kalır” dedi ve böyle bir durumda iktidarın elindeki devlet imkanlarını da seçimi kazanmak için kullanmaktan çekinmeyeceğini kaydetti.

Ağırdır ayrıca, ikinci turda Erdoğan’ın kazanma şansının artabileceğini söyledi.

Seçime giderken ortaya çıkan ittifaklar ve seçim aritmetiğine değinen Ağırdır, “Parlamentoda hiçbir ittifak 301 milletvekili çıkaracak gibi görünmüyor” ifadesini kullandı:..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com