Ana sayfa » Siyaset » “DİK DUR EĞİLME DEDİNİZ, SİZLERİN DESTEĞİYLE HİÇ KİMSEYE BOYUN EĞMEDİM, BUNDAN SONRA DA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM…”

“DİK DUR EĞİLME DEDİNİZ, SİZLERİN DESTEĞİYLE HİÇ KİMSEYE BOYUN EĞMEDİM, BUNDAN SONRA DA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili aday-adayı oldu, bilindiği gibi.

Başkan Özüpak bununla ilgili basın açıklamasında bulundu. Özüpak’ın açıklaması şöyle:

“Hak mücadelesi diye çıktığım yolda bir kar tanesi iken engelleri aşan bir çığa dönüşerek, Güzel Türkiye’mizin dört bir yanının en renkli mozağini yansıtan her partiye gönül vermiş kaderdaşlarımla ,bir annenin evladına verdiği şefkat, önem ve hassasiyetle büyüttüğüm Türkiye ye örnek olmuş mücadele ile kazanım sağlamış bir STK yöneticisiyim.

Gönülden inandım hak davamıza. Bana inanlarla kocaman bir aile olduk .Dik durduk, eğilmedik, hiçbir algıyla yol almadık. İnandığımız yoldan sapmadık. Her türlü hakaretlere göğüs gerdik.

Sahalarda, alanlarda, toplantı salonlarından iki milyonluk mitinglerle hep bir ağızdan varız, biriz, birlikteyiz diye haykırdık mücadelemizi.

Ülke çapında EYT Federasyonumuzu oluşturan 20 il dernek başkanlarımla örgütlenerek her mecrada hak mücadelesinin sesi olduk. İşimiz siyaset değil, mücaadelemizin çözüm merci siyasetin merkeziydi. Bir Federasyon Başkanı olarak ve İl başkanlarımız, yönetim kurullarımızla siyaset zemininde mücadelemizi verdik.

Herkes gibi, elbette benim de bir siyasi görüşüm olmasına rağmen; bu mücadelenin en başından, EYT ile ilgili yasanın çıktığı güne kadar, görüşleri ne olursa olsun tüm EYT kitlesini ve sosyal güvenlik kurumu yasalarından mağduriyet yaşayanları kucaklayan, mücadele veren yapımızdan asla vazgeçmedik.

Bu kararlı duruşumuz ve yılmadan tarafsızca verdiğimiz mücadelemiz sonunda sonuca eriştik. TASTAMAM dediğimiz gibi olmasa da EYT yasasını çıkarttırdık. Hem de nerelerden nerelere getirerek. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın “Seçimi kaybetsem de bu işte yokum” dediği günlerden geldik buralara.

Bu mücadelenin önderi olmak ne kadar meşakkatli bir süreçti; birlikte yol aldığım başkanlarım yönetim kurulları arkadaşlarım bunu çok iyi bilen ve anlayanlar olarak dimdik yanımdalar.

Aynı zamanda hem çalışan bir kadın, hem bir Anne, hem bir eş olmak ve de tüm bunlarla birlikte bu mücadelenin önderi olmak gerçekten meşakkatli bir süreçti benim için. Ama inandığım davamdan asla pes etmedim yılmadım .

Tüm bunlara rağmen geldiğimiz nokta ortada. Evet çok çaba sarfettik, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam ettik ama istediğimiz şekilde TASTAMAM haklarımızı vermediler. Yarım, eksik bırakıldık, çözüme kavuşması gereken alın terinin önemini vermediler. Daha söyleyecek, daha anlatacak o kadar çok şey var ki… Bugüne kadar hiç siyaset yapmadık. Buna rağmen muhalif olmakla etiketlendik.

Oysa ki bir STK olarak temel görevimiz olan tabanın sesinin tavandakilere duyurmaktan başka bir şey değildi yaptığımız. Aklı selim herkes siyaset yapmadığımızı ama siyaset zemininde mücadele ettiğimizi gördüler. Zira EYT meselesinin önündeki hukuki çözüm kapılarının çoktan kapandığını çözümün sadece siyaset eliyle geleceğini biz daha en başından biliyorduk.

Evet, bir sonuca ulaştık. Ama içimiz hala buruk; çünkü çıkarılan EYT yasasının seçim arifesinde oy kaygısı ile eksik çıkarılmış olan ve çalışma hayatımızda yaşadığımız mağduriyetlerin çözülmediği ortadadır. Bu konuda daha atılacak o kadar çok adım ve söylenecek o kadar çok sözümüz var ki; ben de artık bu sözleri Emek ve alın terinin kıymetinin varlığını, sosyal güvenlik kurumu mağdurlarının ve emeklilerin sorunlarını doğrudan Milletin kürsüsünden, anlatarak mücadeleye devam etme kararı aldım.

Bugüne kadar bir STK önderi olarak Milletin Meclisinden talep ettiklerimin doğrudan icracısı olmak üzere, haklarımızı mağduriyetlerimizi en yetkili yüce mecliste doğrudan haykırmak ve bir an önce çözümlerine kavuşmasını sağlamak üzere; siz değerli basın mensupları, siz değerli başkanlarım, siz değerli Chp ilçe başkanlarım ve temsilcileri, siz STK temsilcileri veee Hak mücadelemizde Varız, Biriz, Birlikteyiz dediğimiz yolda yürüyen kaderdaşlarımın önünde 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İSTANBUL ili 2.Bölge Aday Adaylığımı açıklıyorum.

Aday adaylığı açıklamamla EYT Federasyonu genel başkanlığından istifa ettiğimi bildirir,bundan sonraki süreçte adaylık sonuçlarının neticesiyle seçildiğim taktirde var gücümle yüce mecliste hakkın, hukukun, eşitlik ve adaletin sonuna kadar savunucusu olacağıma huzurunuzda söz veriyorum.

Bugüne kadar davamızda beni yalnız bırakmadınız. Dik dur eğilme dediniz. Arkamda bu gücün varlığı ve kuvveti ile hiçbir zaman kimsenin önünde baş eğmedim. Bundan sonra da desteğinizi sonuna kadar vereceğinize eminim. Başımızı asla öne eğmeyeceğim. Allah Emek ve Alın teri Mücadelemizde Utandırmasın.

Sevgi ve saygılarımla

Gönül BORAN ÖZÜPAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSTANBUL İli 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com