Ana sayfa » Siyaset » ORC ARAŞTIRMA’YA GÖRE SON 4 YILIN EN GÜVENİLİR BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI…

ORC ARAŞTIRMA’YA GÖRE SON 4 YILIN EN GÜVENİLİR BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ORC Araştırma şirketi, son 4 yılın ‘en güvenilir’ büyükşehir belediye başkanları anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket, 15-18 Mart tarihleri arasında büyükşehir bağlı 100 bin nüfusun üzerindeki 184 ilçede, toplam 21 bin 900 katılımcıyla gerçekleştirdi.

Ankete göre, son 4 yılın ‘en güvenilir’ büyükşehir belediye başkanları şöyle:

  1. SIRADA YAVAŞ VAR…

Anketin sonuçlarına göre, birinci sırada yüzde 62,8 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

Yavaş’ı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen takip etti ve Büyükerşen yüzde 60,6 ile ikinci sıraya yerleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise yüzde 59,1 ile üçüncü sırada yer aldığı görüldü.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA İLK SIRADA; ALPER TAŞDELEN…

Öte yandan ORC Araştırma, ilçe belediye başkanlarıyla ilgili anketinin sonuçlarını da yayınladı. Anket çalışmasının sonuçlarında “Son 4 yılın (Mart 2019-2023) ‘En Güvenilir’ 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı” listesi yer aldı.

İlk sırada yüzde 67,2 ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen olurken, Taşdelen’i yüzde 64,6 ile Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken takip etti.

63,8 ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü sıradaki isim 63,2 ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç oldu.

Beşinci sırada yüzde 62,1 ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan yer aldı. Özcan’ı yüzde 61,7 ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet takip etti.

Yedinci sırada yüzde 61,5 ile Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü’nün olduğu görüldü. Sekizinci sırada ise yüzde 61,0 ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yer aldı. Dokuzuncu sırada yüzde 60,4 ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yer alırken, onuncu sırada da yüzde 60,2 ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yer aldığı görüldü…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com