Ana sayfa » Güncel » EYT YÜKÜ İSYAN ETTİRDİ, SGK İZMİR ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI!…

EYT YÜKÜ İSYAN ETTİRDİ, SGK İZMİR ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile artan iş yükü ile birlikte süregelen sorun ve talepleri için İzmir’de iş bırakma eylemi düzenledi.

SGK çalışanları Konak Eski Sümer Bank önündeki SGK il Müdürlüğü’nden alkış ve sloganlarla alana gelerek basın açıklaması yaptı. EYT’nin yasalaşması ile birlikte SGK çalışanlarının iş yükü büyük oranda artarken, Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi ve Birleşik Kmau İş’e bağlı Büro-İş İzmir Şubesi tarafından bugün yapılan açıklamada, akşamları ve tatil günleri mesai yapmak zorunda kalan SGK çalışanlarının taleplerinin karşılanmaması halinde 6 Nisan günü tüm Türkiye’de greve çıkacakları belirtildi.

Konak Eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BES İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven, EYT’nin çıkması ile birlikte iş yoğunluğu katbekat artarak geceli gündüzlü çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. SGK çalışanlarına, 51 liralık fazla mesai ücretinin reva görüldüğünü belirten Güven, “Mübarek Ramazan ayında SGK çalışanına reva görülen akşam demeden hafta sonu demeden çalışmak ve ailesine çoluğuna çocuğuna ayıracağı 50 saattir söz konusu olan. SGK çalışanı bu 50 saati aslında karşılıksız veriyor. Fazla mesaiye geldiğinden yol ve yemek parasını da kendisi karşılıyor.

Yıpranması, performans baskısı, mevzuat yoğunluğu, stresi, yorgunluğu alarak evine dönebiliyor. Sanki SGK çalışanı 3000 TL. ikramiye alıyormuş da 6000’e çıkmış gibi haber yapanları kınıyoruz. Öncelikle fazla mesai, personel eksikliği nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Başta EYT nedeniyle başvuran tüm vatandaşlara daha iyi ve zamanında hizmet verebilmek için personel eksikliğinin acilen giderilmesi, SGK çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. SGK’da en az 5 yıl süre ile devam edecek bir iş yoğunluğundan bahsediyoruz” şeklinde konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com