Ana sayfa » Güncel » PETKİM VE STAR RAFİNERİSİ İŞYERLERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI…

PETKİM VE STAR RAFİNERİSİ İŞYERLERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petkim Petrokimya ve Star Rafinerisi İşyerlerinde Toplu İş sözleşmesi İmzalandı. İmzalanan sözleşmeyle ilgili sendikadan şu açıklama yapıldı:

Şubemizin örgütlü olduğu Petkim Petrokimya ve Star Rafinerisi işyerlerimizde 26 Aralık 2022 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesi 24 Mart 2023 tarihinde geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında anlaşmaya varılarak imzalandı.

Petkim ve Star Rafinerisi sözleşme toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Socar İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Levent Kocagül, Şube Başkanımız Hasan Toptan, Şube Başkan Yardımcılarımız Gökhan Karataş,Coşkun Tiktaş (mali), Kiplas Yönetim Kurulu Danışmanı Saadet Ceylan,Kiplas Ege Bölge Temsilcisi Cem Beşerler,Avukat Zeynep Yıldırım,Avukat Utku Erkek,Çalışan İlişkileri Müdürü Murat Tercan,Çalışan İlişkileri Yöneticisi Şükran Türker, Bordro Yöneticisi Adnan Kozok, Çalışan İlişkileri Yöneticisi Mehmet Özel,İnsan Kaynakları İş Ortağı Direktörü Mahmut Toprak,İnsan Kaynakları İş Ortağı Müdürü Simin Torlak,İnsan Kaynakları İş Ortağı Müdürü Duygu Aktaş,İSG-Ç Başkan Yardımcısı Seral Erkut,Varlık Yönetimi Yönetici Direktörü Özgür Can Akyüz,Petkim Üretim Yönetici Direktörü Ali Semih Şansal,Star Üretim Yönetici Direktörü Mustafa Akça,Star Yardımcı İşletmeler Direktörü Kazım Ulaş Muslu Şube yönetim kurulu üyelerimiz, Petkim-Star işyeri temsilcilerimiz ve Merkez toplu sözleşme uzmanımız Tuğçe Kalyoncu yer aldı.

Gündüz başlayan görüşmeler sonrasında gece geç saatlerde anlaşmaya varılarak, sözleşme bağıtlandı.

İmzalan Petkim ve Star toplu iş sözleşmesi sonrasında Şube Başkanımız Hasan Toptan, sabah işe giren ve çıkan vardiyaya açıklama yaparak gündüz başlayan ve geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında anlaşmaya varılarak imzalandığını ve ilk altı ay için alınan ücret zammının % 50 olduğunu duyurdu.

Şube Başkanımız Hasan Toptan, Petkim ve Star işçisi arkadaşlarımıza yönelik yaptığı açıklamada “Her iki tarafında dengelerini bilerek, oturduğumuz tis masasında % 50 ücret zammıyla son zamanlarda imzalanan en iyi zam oranını aldık. Geldiğimiz noktada iyi bir sözleşme imzaladığımıza inanıyor ve emeği geçem tüm yönetici ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elbette ki eksikliklerimiz olmuştur ama inancımızı asla yitirmedik” diyerek imzalanan toplu iş sözleşmesinin içeriğini üyelerimize aktardı.

Şube Başkanımız Hasan Toptan; “İşverenin talebi olan Petkim ve Star işyerlerinin entegrasyonu kabul edildi. Entegrasyon süresince Petkim ve Star işçileri arasındaki maaş skalasının düzenlenmesi 7 dönem (bir sözleşme dönemi) olarak geçti. Petkim ve Star işçileri için 3’lü vardiya primi % 30 olarak belirlendi.

Uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğümüz banka promosyonu da Nisan ayında yapılacak banka görüşmeleriyle belli olacak. Hem Petkim hem de Star işyerlerimiz için sosyal yardımlar lojmanda kalanlar için 608 TL. ’den 2 bin TL’ye, lojmanda oturmayanlar için ise 632 TL. ‘den 2bin 500 TL. olarak ödenmesi geçen maddelerimiz arasında yer aldı.

Star Rafinerisi işçilerinin + % 7 ve 10 olan vardiya primi kök ücrete % 10 olarak giydirildi. Petkim işçilerinin % 4,6,8,9 ve 10 olan eğitim primi %10 olarak kök ücrete yedirildi. Petkim işçileri için üretim bakım primi tüm çalışanlar için % 20 olarak belirlendi. Star’da ise üretim bakım primi % 20’den %24’e çıkarıldı. Kıdem yılı 30’dan 35’e çıkarıldı.

Petkim için gruplar 7’den 5’e düşürüldü. Star işçileri için bayram çalışması maddesi Petkim’ deki gibi geçti. Madde-11 Mesleki Eğitim maddesi ESM olarak geçti. Üçlü vardiyada ayda iki kere 4-12 çalışan işçilerin 3 yevmiye yerine 3+3 olarak belirlendi.” diyerek imzalanan sözleşmenin tüm üyelerimize ve örgütümüze hayırlı olmasını diledi…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com