Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Kahve’deki Kafein’in Kilo Vermeye ve Yağ Yakmaya Yardımcı Olduğu Kanıtlandı…

Kahve’deki Kafein’in Kilo Vermeye ve Yağ Yakmaya Yardımcı Olduğu Kanıtlandı…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bugüne kadar kahve hakkında yapılan pek çok çalışma, kafein tüketimini bilinçli bir şekilde artırmanın kalp sağlığına ve vücut kitle endeksine olumlu yansıdığını göstermişti. Yeni bir araştırma ise bu konuyu daha da detaylandırdı.

14 Mart’ta BMJ Medicine’de yayımlanan araştırma, kanınıza karışan kafeinin vücudunuzdaki yağ kütlesine etkisi olduğunu ortaya koydu. Kanında daha yüksek kafeine sahip kişilerde vücut kitle endeksinin ve yağ kütlesinin daha düşük olduğu gözlemlendi.

Kafeinin yağ kütlesinde kısa sürede etki gösterdiği de görüldü:

Bilimi insanları, kısa dönem çalışmalarında kafein tüketiminin kilo ve yağ kütlesi kaybını sağladığını belirtti. Öte yandan kafein tüketiminin yağ kütlesi ve kilo üzerindeki uzun dönem etkisinin henüz bilinmediğinin altı çizildi.

Bu etkinin, kafeinin vücut ısısı üretimini artırması ve yağın enerjiye dönüşüm sürecini hızlandırmasından kaynaklanabileceği ifade edildi.

Peki bu ne anlama geliyor?

Kafein miktarı, vücut kitle endeksi ve yağ kütlesi arasında yapılan yeni gözlem, kafeinin kişilerde tip 2 diyabet riskini azalttığı anlamına da geliyor. Öte yandan bilim insanları, kandaki kafein miktarı ile kardiyovasküler hastalıklar arasında bir ilişkiye rastlamadı.

Tabii kafeini fazla tüketmenin de oldukça ciddi yan etkileri olabiliyor. Bu nedenle tüketiminizi dengeli ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek ve önerilen miktarların üzerine çıkmamakta fayda var…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com