Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » AVUSTRALYALI BİLİM İNSANLARI, HAVADAN ELEKTRİK ÜRETMEYİ BAŞARDI!…

AVUSTRALYALI BİLİM İNSANLARI, HAVADAN ELEKTRİK ÜRETMEYİ BAŞARDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uzun yıllar boyunca insanlık elektrik ihtiyacını karşılamak için barajlar, hidroelektrik santralleri ve nükleer santraller gibi pek yöntemi denedi. Ancak bu yöntemlerin oluşturduğu atıklar nedeniyle gezegenimiz hızla kirlendiği için günümüzde güneş ve rüzgâr enerjisini kullanarak “temiz enerji” üretme çalışmaları devam ediyor.

Avusturalyalı bilim insanlarıysa uzun süren araştırmalar sonucunda havadan elektrik üretmenin bir yolunu keşfetti. Evet, bildiğimiz hava.

Sınırsız ve temiz enerji üretiminde öncü olabilir…

Nature dergisinde yayınlanan bilimsel makalede yer alan bilgilere göre Melbourne’daki Monash Üniversitesinden bir ekip, yaptıkları araştırmada her çeşit toprakta bulunan sıradan bir bakteride bulunan bir enzimin, atmosferi tüketerek elektrik akımı ürettiğini keşfetti.

Yapılan araştırmalarda Huc adı verilen bu enzimin sadece bakteriye yetecek kadar elektrik üretebildiğini tespit eden araştırmacılar, yeterli miktarda enzimle devasa şehirlere, ülkelere hatta tüm dünyaya temiz enerji ile elektrik verebileceklerini belirtiyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com