Ana sayfa » Siyaset » AKSOY ARAŞTIRDI, ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI…

AKSOY ARAŞTIRDI, ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2023 seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağı resmi olarak açıklandı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından gözler son anket sonuçlarına çevrildi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Altılı Masa’da yaşanan kritik adaylık sürecinin anketlere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyordu. Son olarak Aksoy Araştırma yaptığı anket sonuçlarını paylaştı.

Aksoy Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, dün yaptığı bir paylaşımda “Aksoy Araştırma olarak bu ayki Türkiye Monitörü araştırmamızı tamamladık, yarın kamuoyu ile paylaşacağız. Ortaya çıkan tablonun Rönesans tablolarına benzediğini rahatlıkla söyleyebilirim.” ifadelerini kullanmıştı. Araştırma 26 ilde 1537 kişi ile yapılırken, araştırmanın 8 Mart’ta yapıldığı bildirildi.

İşte Aksoy Araştırma’nın bu ayki anket sonuçlarına göre partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları:

AKP: Yüzde 31

CHP: Yüzde 28,4

İYİ Parti: Yüzde 12

HDP: Yüzde 10,3

MHP: Yüzde 7,2

Diğer: Yüzde 6,3

Memleket Partisi: Yüzde 1,4

Saadet Partisi: Yüzde 1,4

TİP: Yüzde 1,1

Gelecek Partisi: Yüzde 0,9

Aksoy Araştırma’nın anketle ilgili yaptığı değerlendirmede “2023 Yılı 9. Hafta Araştırması’nın sonuçlarına göre Ak Parti’nin 2022 yılının son çeyreğinden bu yana geçen sürede oyunda %3,5 gerileme olduğu görüldü. CHP ise yeniden %28’in üzerinde.” ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Araştırmada Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı da ortaya kondu.

Seçmenin oy tercihlerinin yüzde 55,6 oranında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olduğunu gösteren anket sonuçlarına göre, Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 44,4’te kaldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com