Ana sayfa » Güncel » YIKILAN EVİNE HASARSIZ RAPORU VERİLDİ, “DEPREM VERGİLERİ NEREDE” DEDİ, İSYAN ETTİ!…

YIKILAN EVİNE HASARSIZ RAPORU VERİLDİ, “DEPREM VERGİLERİ NEREDE” DEDİ, İSYAN ETTİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki çadırkentte kalan Hamza Mert, depremde yıkılan evine “hasarsız” raporu verildiğini söyledi.

“27 GÜNDÜR GELEN OLMADI”

Günlerdir raporun düzeltilmesini beklediğini belirten Mert, raporda ahırının da “ticarethane” olarak gösterildiğini kaydetti. Mert, “e-Devlet’e girdiğimde benim ev hasarsız. Ahırımı da ticarethane göstermişler. Buna itiraz ettim, 27 gündür gelen olmadı” diye konuştu.

Mert, kendilerine belediyeler ve yurttaşların yardım ettiğini, ancak hükümetin yönettiği kurumlardan gerekli yardımı göremediklerini ifade ederek, “Sadece devletten AFAD ve Kızılay çadırı gördük, başka yardım alamadık” dedi.

İSYAN ETTİ!…

Hamza Mert, ilçede kiralık ev dahi kalmadığını aktararak, “Bu devlet nerede? Rivayete göre, diyorlar, ‘Yüzde 60’ını biz ödeyeceğiz, yüzde 40’ını sen ödeyeceksin’. Bu devlete bu zamana kadar niye vergi verdik? Deprem vergileri nerede? Bizim evlerimizi yapacak, teslim edecek. Yurt dışından gelen paralar nerede? Bizim evlerimizin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com