Ana sayfa » Siyaset » REUTERS: “İKTİDARIN TAVRI ÖFKE VE RAHATSIZLIK YARATTI, EN SIKI DESTEKÇİLER BİLE TERCİH DEĞİŞTİRDİ…”

REUTERS: “İKTİDARIN TAVRI ÖFKE VE RAHATSIZLIK YARATTI, EN SIKI DESTEKÇİLER BİLE TERCİH DEĞİŞTİRDİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaralar sarılmaya devam ederken iktidarın deprem bölgesinde yönelik ihmalleri de gündemden düşmüyor. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, görüştüğü depremzedelerden daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verenlerin de tercihlerini değiştirdiğini yazdı.

Deprem bölgesinde 30’a yakın yurttaşla konuşan Reuters, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “en sıkı destekçilerinin” bile artık kendisine destek vermeyeceğini söylediklerini yazdı.

“Türkiye’deki depremden kurtulanlar seçimde Erdoğan’a bağlılıklarını gözden geçiriyor” başlığını taşıyan haberde, Erdoğan’ın en sıkı destekçilerinin bile oy tercihini değiştirdiği aktarıldı.

İKTİDARIN TAVRI ÖFKE VE RAHATSIZLIK YARATTI…

Haberde, hükümetin kurtarma çalışmalarında yavaş hareket edilmesi ve yetkililerin açıklamalarının rahatsızlık ve öfke yarattığı belirtilirken şunlar kaydedildi: “Reuters geçen hafta Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te yaklaşık 30 depremzede ile görüştü. Sonuna kadar Erdoğan’ı destekleyeceğini söyleyenler bile desteklerini sorguluyor” denildi. Kahramanmaraşlı bir öğrenci ismini açıklamadan Reuters’a konuşarak, “Fikrim tamamen değişti. AKP’liyiz fakat deprem bizim için her şeyi değiştirdi.”

AKP’Lİ YETKİLİ: TEPKİNİN FARKINDAYIM…

Reuters’a konuşan AKP’li bir yetkili ise bölgedeki tepkinin farkında olduğunu söylerken, binaların yeniden yapılması ve kafası karışık bir muhalefet sayesinde seçimin kazanılabileceğini söyledi.

“Hükümet halk için çalışmıyor”

Haberde, “Bölgede 2018’deki seçimlerde AKP ve MHP’ye yüzde 65 üstü oy geldi. Reuters’a konuşan birçok yurttaş, muhalefet partisinin adayını geç açıkladığını ve sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi milliyetçi kökenli bir adaya oy vereceklerini söyledi. 70 yaşındaki çiftçi Mehmet ise “Son 20 yılın hükümeti halk için çalışmıyor. Muhalefetin de göreve hazır olduğuna inanmıyorum. Ancak köklü bir değişikliğe ihtiyacımız var” denildi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com