Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Dört Astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’na Gönderildi…

Dört Astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’na Gönderildi…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bugün Florida eyaletinde yer alan Kennedy Uzay Merkezi’nde önemli bir fırlatma gerçekleştirdi. ‘Crew-6’ olarak isimlendirilen görevde dört astronot, SpaceX’in Crew Dragon aracının içinde yine SpaceX’in Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderildi.

Fırlatma, normalde 27 Şubat günü gerçekleştirilecekti. Ancak roket yakıtı ateşleme sıvısında gerçekleşen bir sorun, görevin son dakikada ertelenmesine neden olmuştu.

Astronotlar, 6 ay boyunca istasyonda kalacak ve bilimsel araştırmalar gerçekleştirecek.

Dört astronot, bugün boyunca seyahat edecek ve yarın uzay istasyonuna ulaşacak. Mürettebat, hâlihazırda ISS’te bulunan dört Crew 5 astronotuna ve diğer üç kişiye katılacak. Crew 6 ile birlikte istasyondaki toplam insan sayısı 11’e yükselecek. Ekim ayında istasyona ulaşan Crew 5’in birkaç gün içinde Dünya’ya dönmesinin beklendiğini ekleyelim.

Crew 5’in operasyonlarını devralacak Crew 6 mürettebatı, NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sultan Al Neyadi ve Rus kozmonot Andrey Fedyaev’den oluşuyor. Al Neyadi, 2019’da sekiz günlük bir yolculuk yapan Hazza Al Mansouri’nin ardından uzay istasyonunu ziyaret eden ikinci Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olacak.

Dörtlü, istasyonda insan sağlığı ve uzay ortamlarının kirlenmesini önleme çalışmaları da dahil olmak üzere birçok bilimsel araştırma gerçekleştirmenin yanı sıra istasyon sistemlerinin geliştirilmesi ve bakım gibi konular üzerinde de çalışacak. Crew 6 mürettebatının yaklaşık altı ay boyunca ISS’te kalması planlanıyor…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com