Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DEKİ ADLİYE BİNALARI DEPREM RİSKİ TAŞIYOR MU?…

İZMİR’DEKİ ADLİYE BİNALARI DEPREM RİSKİ TAŞIYOR MU?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Barosu Avukat Hakları Grubu, avukatların yaşadığı endişeler doğrultusunda Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Hizmet Binası başta olmak üzere tüm adliye binalarının deprem risk raporlarının aldırılması konusunda İzmir Barosu’na başvuruda bulundu. Avukatlar, İzmir Barosu’nun konuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmasını talep etti. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ise gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Risk raporu talebi…

Avukat Hakları Grubu’nun İzmir Barosu’na yaptığı başvuru yazısında; Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde kamu binalarında meydana gelen hasarın İzmir’deki birçok avukatta, adliye binalarının sağlamlığı konusunda şüphe ve korku uyandırdığına dikkat çekildi. Başvuru yazısında 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremde İzmir Adliyesi ve birçok kamu binasında orta hasar meydana geldiği, İzmir Adliyesi’nin bir süreliğine boşaltıldığı ve İzmir Adliyesi’nin diğer bloklarından C bloğa girişin üst katlardan hala sağlanamadığını da hatırlatıldı.

Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Hizmet Binası’nın oldukça eski ve sıkışık bir yapı olduğunun vurgulandığı açıklamada; depremin mesai saatleri içinde olması halinde binada oluşacak hasarın yanı sıra binanın sıkışık yapısı ve kapasitesi üzerinde kişinin orada görev yapması gibi nedenlerle deprem anında birçok riskin doğabileceği yönündeki kaygı da dile getirildi.

Avukat Hakları Grubu’ndan Candan Tekin Çekiç, avukatların endişe içinde olduğunu kaydederek, İzmir Barosu’ndan; Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Hizmet Binası başta olmak üzere tüm adliyelerin deprem risk raporlarının aldırılması konusunda Adalet Bakanlığı’na başvurmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Başvuruları yaptık…

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, binaların deprem risk raporlarının alınması ve gerekli tespitlerin yapılması konusunda daha önce ilgili mercilere başvuruda bulunduklarını belirterek, “Biz bu konuda daha önce gerekli başvuruları yaptık. İlgili yerlerde tespit yapılacak. Sadece savcılıklara sormak değil, binaların depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde bilirkişi incelemesi istedik. İzmir’de 2020 yılında meydana gelen depremin ardından binalarla ilgili bir gelişme olup olmadığını sorduk, bunun cevabı hala verilmedi ama biz başvuruları yaptık. Gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com