Ana sayfa » Güncel » DİSK EMEKLİ-SEN’DEN BASINA VE KAMUOYUNA…

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN BASINA VE KAMUOYUNA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TELE 1’in Karartılması Basın ve İfade Özgürlüğüne Aykırıdır! Basın ve İfade Özgürlüğüyle Değil İmar Barışıyla Savaşın!

6 Şubat Depremlerinin ilk gününden itibaren, sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen; emekten, gerçekten, halktan yana tutum alan ve bu yönde yayın yapan televizyon kanalları ile sosyal medya üzerinden yıkımın ve kayıpların boyutu anlaşılmıştır.

Yıkılan şehirlerin, sorumluların sorumluluktan kaçmasının karşısında yıkımın boyutlarını gösteren değil fakat halkın ve gerçek haberciliğin “deftere not edildiğini” hatırlatan, dillerinin bütün çirkinliğiyle bir iktidar başarısı ortaya çıkarmaya çalışan yandaş habercilik ise “asrın felaketi” adı altında ekranların büyük bölümünü gasp etmiştir.

Depremlerin ilk gününden itibaren başta sosyal medyaya getirilen kısıtlama ile arama-kurtarma çalışmalarına büyük bir ket vurulurken bugün de TELE 1’in karartılması ve deprem bölgesinden doğru bilgileri aktaran televizyon kanallarına verilen para cezaları ile halkın haber alma hakkı engellenmektedir.

DİSK Emekli-Sen olarak TELE 1’e verilen yayın durdurma cezasının temelinde basın ve ifade özgürlüğünün gasp edilmesinin, halkın doğru haber alma hakkının engellenmesinin yattığını; bu uygulamanın, haber kanallarının felaketin boyutlarına değil iktidarın felaketten çıkması için bir başarı propagandasına odaklı yayıncılığa zorlandığının ispatı olduğunu biliyoruz.

Oysa bu büyük yıkım, iktidarın devletleştiğini, tek insan siyasetinin en hayati kurumların bile karar alma mekanizmalarını çökerttiğini on binlerce insanın yaşamını yitirmesiyle ve hayatta kalan herkesin bir yakınını kaybetmesiyle göstermiştir. Karartılan hiçbir ekran, hiçbir erişim engeli gerçekleri gizlemeye yetmeyecek, iktidarın bu büyük acıdan bir başarı öyküsü yaratmasına imkân sağlamayacaktır.

Şehirler yıkılmıştır. İnsanlar enkaz altında can vermiştir. İnsanlar soğuktan can vermiştir. İnsanlar depremin üzerinden geçen 19 günde, halen başlarını sokacak bir çadıra dahi erişememiştir. Hiçbir “kader planı”, halkın “yapmayan ve yetişmeyen” bu büyük yıkımın sorumlularından hesap sormasını engelleyemeyecektir. Gerçek habercilik sürecek, toplumsal dayanışma büyüyecek, öfkemiz dinmeyecektir.

TELE 1 ekranını karartanlara karşı; gözlerimiz gerçeği görmeye, kulaklarımız gerçeği duymaya ve dilimiz gerçekleri söylemeye devam edecektir. İmar barışıyla, rant ve talan odaklı yapılaşmanın sorumlularıyla savaşacak; basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz!
Dayanışma ile…

DİSK Emekli-Sen
Merkez Yönetim Kurulu

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com