Ana sayfa » Güncel » MÜFTÜ YÖNLENDİRDİ, DEPREMZEDE ÇOCUKLAR ANNELERİNDEN ALINIP İSMAİLAĞA CEMAATİNE TESLİM EDİLDİ…

MÜFTÜ YÖNLENDİRDİ, DEPREMZEDE ÇOCUKLAR ANNELERİNDEN ALINIP İSMAİLAĞA CEMAATİNE TESLİM EDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş merkezli depremde babalarını yitiren ve Gaziantep’ten Sakarya’ya getirilen dokuz yetim çocuğun Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati’ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından yürütülen Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu’na yatılı olarak verildiği iddia etti.

“MÜFTÜ BİZE YÖNLENDİRDİ”

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, bir vakıf yöneticisi, “Mahmut Ustaosmanoğlu’nun müridiyim” diyerek “Kurs binası bize ait. Bu çocukları, kalacak yerleri olmadığı için Sakarya Müftüsü bize yönlendirdi. Biz de çocukları koruma altına aldık. Eğitimini Diyanet ile biz veriyoruz” dedi. İl Müftüsü Hasan Başiş ise kursun Diyanet’in kontrolünde olduğunu, eğitimini kendilerinin verdiğini ancak kursun yemek ve temizlik işlemlerini bu vakfın yürüttüğünü kaydetti.

Çocukların Kur’an kursunda geçici olarak kalacağını savunan Adem adlı görevli, “Zannedersem Antep’e dönecek bu çocuklar” dedi. “Çocuklar neden annelerinin yanında kalmıyor” sorusuna Adem adlı tarikat üyesi, “Annelerinin yanında yer olmadığı için bize gönderildiler” yanıtını verdi. Deprem 15-20 kişiyle bölgesine gittiklerini belirten Adem, burada yemek dahil birçok hizmet verdiklerini söyledi.

YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI…

Söz konusu çocuklar için tarikat mensuplarının yardım toplama çalışmasına ilişkin yazışmaları da yayınlan.

Adem adlı kişinin, eski asker arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu “Özel Ulaştırma” adlı Whatsapp grubuna “Selamünaleyküm arkadaşlar, Antep depremzede kardeşlerimizden dokuz tane yetim çocukları hafızlık kursumuza aldık, ihtiyaçlarına yardımcı olmak isteyen arkadaşlar derneğimizin resmi hesap numarasından olabilir” diye yazdı. Mesajın devamında Sakarya Erenler İlme Hizmet Derneği’nin hesap numarası paylaşıldı.

O yazışma şöyle:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com