Ana sayfa » Güncel » DÜNYANIN EN ANLAMLI DERBİSİ-Çiğdem Çimen…

DÜNYANIN EN ANLAMLI DERBİSİ-Çiğdem Çimen…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Yüreğimize bir kor gibi düşen deprem felaketinin ardından yaralarımızı hep birlikte sarmak için, tek yürek olduk. Pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlattı. Yüreği sevgi dolu çocuklarımız dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi. Arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ekipler ve kahraman köpekler, bize bütün dünyanın yanımızda olduğunu gösterdi.

Gönülleri kazanan, zor günleri kolaylaştıran bütün bu gelişmelere ülkemizin köklü takımlarından biri olan Karşıyaka Spor Kulübü de kayıtsız kalmadı. Yeşil kırmızılı camia, depremi yaşadığımız ilk günden beri acıları bir nebze de olsa dindirmek için bütün olanaklarıyla seferber oldu.

Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği, imkânı olan herkesi yardımlarıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ve Karşıyaka Çarşı Taraftar Derneği’ne davet etti. Karşıyaka Spor Kulübü¸ deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yardımları; AFAD, İzmir BŞB. ve Karşıyaka Bld. koordinasyonu ile Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oluşturulan yardım merkezinde topladı. Özverili Karşıyaka halkı, büyük bir dayanışma zinciri oluşturdu. Son yardım kolisi de yerine ulaşana dek çalışmalar sürdü.

Karşıyaka Çarşı ve Karşıyaka Taraftarlar Derneği de geleceğimiz çocuklarımız için bir yardım kampanya başlattı. Gece gündüz demeden İzmir’deki birçok mağazayı tek tek dolaştılar. Hiç vakit kaybetmeden alınan bin üç yüz montu deprem bölgesine ulaştırdılar. Güzelim çocuklarımızın her şeyi geride bırakan sımsıcak gülüşleri, bütün yurda umut oldu.

Bu arada Karşıyaka Spor Kulübü’nün onursal başkanı, ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olan Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti. Saygıdeğer başkana Allah’tan rahmet; başta Yaşar ailesi olmak üzere Karşıyaka camiasına ve bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Manevi babasını kaybeden Karşıyakalılar, depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği, İzmir’in iki ezeli takımları olan Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulübü’ne anlamlı bir çağrıda bulundu: ‘’Yaraların hep birlikte sarılması için, sanki maç varmış gibi bir dijital bilet hazırlansın.’’ Ve her iki takımın taraftarı da internet üzerinden satışa sunulan bileti alarak depremzedeler için yardımda bulunmuş olmasını istediler.

Aradan çok geçmeden Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği’nin bu davetine Göztepe’nin Üniversite Gücü, Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulübü yanıt verdi. 1981 yılında 80.000 kişilik müsabakayla ‘Herhangi bir 2. Lig’de en çok seyircinin izlediği maç’ olarak tarihe geçen efsane iki kulüp Göztepe ve Karşıyaka, depremzedelere yardım için bir araya geldi. İzmirli taraftalar gibi yurdun dört yanında herkes ‘’Tek tribün tek yürek’’ oldu. Bu zor zamanlarda, tarihi kareler geriye kaldı: Göztepeliler, Selçuk Yaşar’da, Karşıyakalılar Gürsel Aksel’de…

İki dev çınarın, yaraları sarmak için düzenlediği hatıra maçın temsili biletleri, 17 Şubat Cuma günü saat 13.00 itibariyle Passolig sistemi üzerinden satışa açıldı. Ardından Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Tek Tribün Tek Yürek yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Göztepe Spor Kulübü’nün eski başkanı ve yönetim kurulu Mehmet Sepil de yaraları hep birlikte saralım diyerek kampanyaya destek istedi.

Duyarlı gerçek veya tüzel kişiler, değerli başkanların sesini duydukları gibi vicdanlarda oynanacak olan bu maçın biletlerini almaya başladılar. Bilet satın alarak destek olmayan isteyenler, ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ kampanyasına bağışlarını doğrudan gönderebiliyor.

Hesap adı: İZMİR YARDIMA KOŞUYOR
IBAN No: TR60 0001 2009 4300 0016 3412 80

Tüm gelirinin afet bölgesine kalıcı konutların inşası için düzenlenen “İzmir Yardıma Koşuyor” kampanyasına aktarılacağı hatıra biletlerin satışı, 26 Şubat Pazar günü saat 20.00’ye kadar devam edecek. #TekTribünTekYürek hatıra bileti kampanyasına şu ana kadar 46.358 satıldı. Vicdanlarda oynanacak bir maç için en yüksek bilet sayısına ulaşılması bekleniyor. Bunun yanı sıra, hatıra bileti satış işlemleri için Passolig kart zorunluluğu yok.

Siz de dünyanın en büyük derbisine kayıtsız kalmayın. Yardım kampanyasına destek vererek dayanışmanın ve paylaşmanın gücünü gösterin…

Kampanyaya katılmak isteyenler için: https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik/goztepe-karsiyaka-hatira-bileti-passo/4581319

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com