Ana sayfa » Güncel » TELE1 3 GÜN KAPATILDI, YANARDAĞ: “BOYUN EĞMEYECEĞİZ…”

TELE1 3 GÜN KAPATILDI, YANARDAĞ: “BOYUN EĞMEYECEĞİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-RTÜK’ün TELE1′e verdiği 3 günlük ekran karatma cezası Ankara Bölge İdari Mahkemesi’nin kararıyla 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak.

RTÜK, TELE1 ekranlarını “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün kararmasına karar vermiş, oyçokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterilmişti.

MAHKEME KARARINI VERDİ…

RTÜK’ün kararı üzerine TELE1 yürütmeyi durdurma talep etmiş, mahkeme yürütmeyi durdurmanın kabulüne karar vermişti. RTÜK’ün mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazı üzerine karar Ankara Bölge İdari Mahkemesi’ne gitti. Mahkemede 2’ye 1 kararla yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

RTÜK’ün 3 günlük ‘ekran karartma’ cezası 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak.

YANARDAĞ: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yanardağ, şunları kaydetti:

“TELE1 ekranı 23-24-25 Şubat tarihlerinde üç gün karartılacak. RTÜK, bir canlı yayında TİP’li Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet’e ilişkin eleştirilerini ceza gerekçesi yaptı.. Mahkemeden yürütmeyi durdurma (YD) kararı almıştık, RTÜK itiraz etti, karar 2’ye 1 oyla kaldırıldı.

Boyun eğmeyeceğiz. TELE 1’in karartıldığı Türkiye, daha iyi, daha güzel ve daha demokratik olmayacak. Bütün demokrasi düşmanları, yandaşlar, dönekler, iktidarın eteğine tutunanlar, gericiler ve faşistler kına yakabilirler. Ama bu devran dönecek, hesap sorma günleri de gelecek.

Bu ceza, Anayasa tarafından teminat altına alınan basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmesidir. Mahkemeler, bu ihlalin ve eleştiri hakkının ortadan kaldırılmasının aracı olmamalıdır. Burada asıl cezalandırılan halktır, onun haber alma ve bilgiye ulaşma hakkıdır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com