Ana sayfa » Siyaset » ÖZKİRAZ: “ERDOĞAN 3 BAKAN VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İSTİFALARINI İSTEYECEK…”

ÖZKİRAZ: “ERDOĞAN 3 BAKAN VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İSTİFALARINI İSTEYECEK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-6 Şubat’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Binlerce yurttaşımız hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. Öte yandan enkaz altında olan binlerce yurttaşımız daha olduğu ifade edildi.

Yaşanan felaketin ardından tek bir istifanın dahi gelmemesi tartışma konusu olurken, AKP kanadından 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimin ertelenmesi ile ilgili açıklamalar gelmişti. Erdoğan’ın seçimi kaybetme korkusu içinde olduğu iddia edilmiş, bu nedenle seçimi erteletmek istediği de ifade edilmişti.

YENİ İDDİALAR…

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz da dün akşam Youtube kanalında yaptığı canlı yayında çarpıcı kulis bilgileri paylaştı. Özkiraz’ın aktardığına göre Erdoğan’ın seçim planı içinde depremden etkilenen kent ve ilçelerin belediye başkanlarının değiştirilmesi var. Yayında söylediklerini daha sonra sosyal medya hesabından da paylaşan Özkiraz, 10 ilin vali ve vali yardımcılarının da değişeceğini aktardı.

Özkiraz’ın iddiasına göre; Erdoğan Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanları ve depremden ağır etkilenen ilçe belediye başkanları ile Adıyaman belediye başkanının istifasını enkaz kaldırma çalışmaları bitimde isteyecek. Öte yandan Diyarbakır’ın da kayyumu değişecek.

SÜLEYMAN SOYLU DA DEĞİŞECEK…

Yine Özkiraz’ın aktardığına göre Erdoğan üç bakanı gözden çıkardı. Erdoğan’ın gözden çıkardığı bakanlar ise Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Soylu’nun MHP tarafından korunacağını düşündüğünü söyleyen Özkiraz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

AKP Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa BŞB ve Depremden ağır etkilenen ilçe belediye başkanları ile Adıyaman belediye başkanının istifasını enkaz kaldırma çalışmaları bitimde isteyecek. Ayrıca 10 İLİN Valisi ve yardımcıları değişecek, Diyarbakır kayyumu değişecek.

Kilis belirsiz. Ulaştırma bakanı, Şehircilik bakanı ve İçişleri bakanının da değişeceğine yönelik kulis var. Ben Suleyman Soylu’nun MHP ile korunacağı kanaatindeyim…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com