Ana sayfa » Güncel » “ALEVİLERİN YAPTIKLARI YARDIM BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ…” 

“ALEVİLERİN YAPTIKLARI YARDIM BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ…” 

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul’da Şahkulu Dergahı Pendik Şubesi önünde yaşanan olayda bir kişi silahını ateşledi. Olay sonucunda bacağından yaralanan cemevi çalışanı hastaneye kaldırıldı

Depremzedeler için yardımların toplandığı İstanbul’da Şahkulu Dergahı’nın Pendik Şubesi’nde meydana gelen olayda 1 kişi yaralandı. Olayın gasp girişimi nedeniyle yaşandığı tahmin ediliyor. Diğer bir iddia ise cemevi önündeki yardım TIR’ının yolu kapanması nedeniyle başlayan tartışmada saldırganın silahını ateşlediği oldu.

ÖZKAHRAMAN: OLAY GASP GİBİ GÖRÜNÜYOR…

Gerçek Gündem’e konuşan İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Beyzade Özkahraman, “Bizim Pendik şubemiz var. Depremzedeler için çok miktarda bağış topladı. Şahkulu’nda toplanan bağışlarla birlikte TIR’larla Anadolu’ya sevk edildi. Çok büyük çaba gösterdik depremde. TIR’lardan birine el koymak istemişler. Gasp gibi bir durum olduğunu anladık. Çocuklar da vermemek için direnmiş. O direnme sırasında ateş edilmiş. Arkadaşlarımızdan biri yaralanmış. Biz de yoldayız olay yerine gitmek için. Olay gasp gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

ARACIN PLAKASI İLE ŞASE NUMARASINI SÖKTÜLER…

Dernek yetkililerin verdiği bilgiye göre tartışmanın ardından silahla cemevinde görevli bir kişiyi yaralayan saldırganlar daha sonra geldikleri aracın plakası ile şase numarasını sökerek ve aracı olay yerinde bırakarak kaçtılar.

Bir başka iddiaya göre ise olay dergah önündeki TIR’ının yolu kapatması üzerine başlayan tartışma nedeniyle yaşandı.

ALEVİLERİN YAPTIKLARI YARDIM BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ…

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği GYK üyesi Hüseyin Ağçal sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Burada bir saldırı yok. Kimse merak etmesin. Yardım TIR’ı yüklenirken yoldan geçenlerin TIR’a yönelik saldırıları var. Silahla ateş ediyorlar. Bir canımız orada bacağından yaralanıyor. Buradan anlaşılıyor ki Alevilerin deprem bölgesine yaptıkları yardım birilerini rahatsız etmiş. Bundan dolayı bize dönük bir saldırı gibi gözüküyor. Aleviler bütün canların, depremzedelerin yanında. Yardımlardan vazgeçmeyeceğiz. Merak etmeyin biz buradayız” dedi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA…

İstanbul Valiliği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından, afetzedeler için yardım toplayan Şahkulu Sultan Vakfı’nın İstanbul Pendik şubesine silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Yapılan incelemede olayın; deprem bölgesine gönderilecek yardım TIR’ının yolu kapatması ve yol verme tartışması nedeniyle çıktığı anlaşılmıştır. Tartışma sırasında silahla yaralanan M.E. adlı vatandaşımız tedavi altına alınmıştır. Kimliği belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam
etmektedir” denildi.

Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:

“Bugün saat 15.50 sıralarında Pendik ilçemizin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Şahkulu Sultan Külliyesi M. Ali Hilmi Dede Baba Araştırma, Eğitim ve Kültür Vakfı önünde silahlı yaralama ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiştir. Yapılan incelemede olayın; deprem bölgesine gönderilecek yardım TIR’ının yolu kapatması ve yol verme tartışması nedeniyle çıktığı anlaşılmıştır.

Tartışma sırasında silahla yaralanan M.E. adlı vatandaşımız tedavi altına alınmıştır. Kimliği belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com