Ana sayfa » Güncel » CAN KAYBI 30 BİNE DAYANDI…

CAN KAYBI 30 BİNE DAYANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama – kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 00.00 itibariyle bildirildiğine göre toplam 29 bin 605 vatandaş hayatını kaybetti; 80 bin 278 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala insanlar bulunuyor.

Facianın yedinci gününde yaşananlar şöyle:

16.51 – AFAD, SAKOM’dan alınan bilgilere göre, saat 15.55 itibarıyla 29.605 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2.412 deprem meydana gelmiştir.

15.25 – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 3’ünün tutuklandığını açıkladı.

15.07 – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesi Gaziantep’ten iktidara bazı çağrılarda bulundu. İlk olarak tuvaletlerin aciliyeti olduğunu ifade eden Akşener, insanların temizlenmesini sağlayacak bir hijden düzeneğinin kurulmasını talep etti. Etrafta çok sayıda bozulmuş gıda çöpü olduğunu belirterek bunların aciliyetli olarak ya toplatılması ya da üstlerinin kireçle kapatılması gerektiğini ifade eden Akşener, salgın hastalıklara karşı uyardı.

14.25 – Milli Savunma Bakanlığı: Mehmetçik, 19 binden fazla çadırın kurulmasını sağladı.

14.09 – Depremin yıkım getirdiği 10 ilde, eğitim-öğretime 1 Mart’a kadar ara verildi.

13.47 – İzmir ve çevre illerden savcı ve adli personel, deprem bölgesinde görevlendirildi.

13.25 – Gaziantep’te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi’nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar’da gözaltına alındı.

13.20 – Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay hakkında dün “taksirle ölüme sebebiyet verme” ve “imar kanununa muhalefet” suçundan İstanbul Ataşehir’de yakalanmasının ardından işlemleri için Gaziantep’e getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Gaziantep Adliyesi’ne getirilen Akay, nöbetçi hakimliğe sevk edildi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com