Ana sayfa » Güncel » BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNDEN EN ÇOK ETKİLENECEK İL VE İLÇELER…

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNDEN EN ÇOK ETKİLENECEK İL VE İLÇELER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş’ta meydan’a gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ve birçok ili kapsayan artçı sarsıntıların ardından, akıllara bir kez daha İstanbul’da beklenen deprem geldi. Uzmanlar, İstanbul’da gerçekleşecek olan depremin 7,5 şiddetinde olacağını söylüyorlar.

Listelist’te yer alan haberde; İstanbul depremi hangi şehirleri etkileyecek, İstanbul’da depreme dayanıklı ve dayanıksız ilçeler hangileri ve İstanbul kaçıncı derece deprem bölgesinde yer alıyor sorularına yanıt verildi..

Marmara Denizi’nin içinde meydana gelmesi beklenen deprem, İstanbul depremi diye adlandırılıyor. Bu da, söz konusu depremden sadece İstanbul etkilenecekmiş gibi yanlış algılamalara sebep oluyor. Aksine, bu depremden Marmara Denizi’ne kıyısı olan her şehrin etkileneceği söyleniyor.

İşte depremin etkileyeceği iller:

Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir

Son günlerde gerçekleşen yıkıcı depremlerin ardından, Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar İstanbul deprem risk haritasını araştırmaya başladılar.

Haritada fay hatlarına en yakın olan birinci derece riskli ilçeler arasında bulunan ilçeler şöyle:

Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler, Fatih, Avcılar, Büyükçekmece, Adalar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla, Kadıköy, Üsküdar…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com