Ana sayfa » Güncel » SGK İZMİR İL MÜDÜRÜ: “1.90’LIK ADAMI 46 YAŞINDA EMEKLİ EDEMEZSİNİZ…”

SGK İZMİR İL MÜDÜRÜ: “1.90’LIK ADAMI 46 YAŞINDA EMEKLİ EDEMEZSİNİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasını eleştirerek “EYT düzenlemesi Türkiye tarihindeki en büyük hatalardan birisidir. 16 yaşındaki kızımın geleceğini enfekte eden bir düzenlemedir. EYT’lilerin neden bu kadar istekli olduğunu bir EYT’li olarak anlamıyorum. 45 yaşındayım, önümüzdeki sene Mart ayında emekli maaşı alarak emekliliği hak ediyorum. 1.90’lık adamı, 46 yaşında emekli edemezsiniz, çok üzülüyorum” dedi.

EYT’yi anlamamış…

Kurt’un bu sözlerini değerlendiren SGK Uzmanı Dilek Ete, sert eleştirilerde bulundu. Ete, “Yavuz Bey hakikaten bir şeyler yapmaya çalışan biri, diğer kurum müdürlerinden farklı ama EYT konusunda söyleyebileceğim tek şey, Yavuz Bey EYT’yi hiç anlamamış. EYT 8 Eylül 1999’da geriye dönük hak kaybı için var. Yani bir erken yaşta emeklilik söz konusu değil. Bunu daha önce de defalarca gündeme getirdi herkes. Kamuoyu artık bunu öğrendi. Fakat SGK İl Müdürü henüz öğrenememiş.

8 Eylül 1999 öncesi emeklilik şartları belliydi. Bir kişi işe girdiğinde nasıl sosyal hakları belliyse emeklilik şartları da bellidir. Bu dünyadaki bütün sistemler içinde geçerlidir. Bugün Fransa’da olan protestoların altında bile bu sebep yatar. İlk işe girdğinizde şartlar neyse o. EYT’lilere yapılan burada bir haksızlık var. 8 Eylül 1999’da bir gecelik bir çalışma ile insanların geriye doğru emeklilik şartları değişti.

10-11 yıl daha geç emekli oldular. Ben de bir EYT’liyim, 2019 yılında 49 yaşında emekli oldum. 8 yıl yaşı bekledim. Emeklilik alacağım maaştan 8 yıl yoksun kaldım. Şu an ben emekli olduğum için bana bir faydası yok EYT’nin ama ben yine de onların yanındayım. Çünkü bir hukuksuzluk yapıldı mevzuatta” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com