Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Kamyonet Büyüklüğünde Gök Taşı, Dünya’ya Teğet Geçecek!…

Kamyonet Büyüklüğünde Gök Taşı, Dünya’ya Teğet Geçecek!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son yıllarda uzaya olan ilgi giderek artarken insanlık bir yandan da DART gibi sistemlerle gezegenimizi gök taşlarına karşı korumak için savunma sistemleri geliştiriyor. Tabii ki karanlık ve soğuk uzaydan gelen gök taşlarının ardı arkası kesilmiyor.

Küçük bir kamyonet boyundaki 2023 BU isimli gök taşıysa boyundan beklenmeyecek bir şekilde Dünya’mızın tehlikeli derecede yakınından geçecek. Ancak endişelenmenize gerek yok.

Dünya’ya en yakın teması 2023 BU gerçekleştirecek…

3.6 metre genişliği ve 8.5 metre uzunluğu olan bu gök taşı, ülkemizde “pazarcı minibüsü” olarak da bilinen Mitsubishi FE 515’e yakın boyutlara sahip. Ancak garip bir şekilde bu gök taşı gezegenimizin atmosferinin 3.600 km uzağından geçecek. Bu mesafe şu anda Dünya’nın yörüngesindeki pek çok uydudan daha yakın. Mesafeyi daha iyi anlamanız için ölçeklendirmemiz gerekirse gök taşının bize olan uzaklığı Ay’ın Dünya’ya olan uzaklığının sadece 106’da biri.

Gök taşının yörüngesini hesaplayan NASA, yaptığı açıklamada 2023 BU’nun gezegenimizi çok yakından da olsa teğet geçeceğini ancak olası bir aksilik durumunda gök taşı atmosfere girse bile yanarak yok olacağını açıkladı. Yani bu minik gök taşı Dünya vatandaşları için bir sorun teşkil etmiyor.

Fakat 2023 BU, bugüne kadar Dünya’ya en yakın geçiş yapan uzay cismi olarak tarihe geçecek. Gök taşı Güney Amerika semalarından geçecek olsa da boyutu nedeniyle çıplak gözle görülmesi bir hayli zor olacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com