Ana sayfa » Güncel » İŞVEREN, SEFALET ÜCRETİ TEKLİF EDİYOR, TÜPRAŞ EMEKÇİSİ DİRENİYOR…

İŞVEREN, SEFALET ÜCRETİ TEKLİF EDİYOR, TÜPRAŞ EMEKÇİSİ DİRENİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüpraş’ta çalışan yaklaşık 1700 işçinin ek zam taleplerine karşılık işverenin yüzde 9,60 oranında yaptığı zamma karşı işçiler önceki sabah itibariyle eyleme başladı.

İki gündür fabrikada devam eden eylemde işçiler iş yavaşlatırken, Petrol-İş Sendikası ise işçilerle birlikte fabrikada işverenin işçinin taleplerine cevap vermesini istiyor.

“İŞÇİNİN HAK ETTİĞİ ZAMMI VERİN…”

Bu sabah Tüpraş İzmit rafinerisinin önünde gece vardiyası çıkışı ve gündüz vardiyası girişinde işçiler ‘Geçinemiyoruz’ pankartı ile açıklama yaptı. Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Tüpraş işçisinin hak ettiği zammın verilmesini istedi.

İŞÇİLER ÖFKELİ…

Vardiya girişi ve çıkışında işçiler ‘Geçinemiyoruz’ pankartı açarak işverene yüzde 9,60 oranındaki zamma tepkilerini dile getirdi. Metal ve diğer iş kolları başta olmak üzere birçok iş kolunda saat ücretlerinin 90 lirayı aştığını belirten işçiler, artık Tüpraş işçilerinin bu rakamların gerisinde kaldığını vurguladı. İşçiler hakları olan ek zammın yapılmasını aksi halde iş yavaşlatma eylemlerinin daha da ileri bir boyuta taşıyacaklarını belirtti.

“YENİ BİR AÇIKLAMAYA KADAR İŞÇİLERLE RAFİNERİDEYİZ…”

Genel Müdürlük binası önünde toplanan işçilere açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, işçilerin tepkilerinde haklı olduğunu belirtti. İşverenin verdiği ek zammı değerlendiren Yetişoğlu, “Yüzde 9,60 oranındaki zam elbette değerli ama eksik. Canı pahasına durmadan çalışan ve ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunan Tüpraş işçisi bu verilen oranları hak etmiyor.

İşverenin verilen ek zam oranlarını yeniden değerlendirerek bir karar vermesini bekliyoruz. Yeni bir açıklamaya kadar işçilerle birlikte rafinerideyiz” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com