Ana sayfa » Güncel » İSTANBUL DA, ELEKTRİKLİ SCOOTER’LAR TOPLATILMAYA BAŞLANDI…

İSTANBUL DA, ELEKTRİKLİ SCOOTER’LAR TOPLATILMAYA BAŞLANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Her gün her yerde karşımıza çıkmaya başlayan elektrikli scooter’lar, sunduğu avantajlarla son yıllarda ciddi oranda popülerleşti. Öyle ki artık insanlar, kısa mesafeler için uygun ücretler karşılığında toplu taşıma kullanmak veya yürümek yerine bu ulaşım türüne yöneliyor. Ancak scooter’lar hakkındaki tartışmalar da aynı şekilde günden güne büyüyor.

Tartışmalar devam ederken bugün hem ülkemizden hem de Avrupa’dan elektrikli scooter’lar hakkında bazı gelişmeler yaşandı. İstanbul’un Kadıköy ilçesinden gelen bilgilerde, belediyenin bir adım atmaya hazırlandığı görüldü.

Ataşehir Belediyesi de resmi Twitter hesaplarından açıklama yaparak elektrikli scooter sayısının kontrolsüz artışı nedeniyle kaldırımların dolduğunu ve 18 Ocak tarihiyle kaldırıma ve yola park edilen scooterların toplatılacağını açıkladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sayısı hızla artan scooter’ların ilçedeki durumu hakkında konuştu. Odabaşı, scooter’ların kaldırımlara yanlış park edildiğine vurgu yaparken yayaların geçişini engelleyenlerin hepsini toplayacaklarını söylemişti.

Sabah saatlerinde bir paylaşım daha yapan Odabaşı, “Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz. Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız.” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com