Ana sayfa » Güncel » YEŞİLTEPE: “EMEKLİ’Yİ ÖLÜME MAHKUM ETTİLER, HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ…”

YEŞİLTEPE: “EMEKLİ’Yİ ÖLÜME MAHKUM ETTİLER, HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağını duyurdu.

Açıklanan zam oranı, uzun süredir açlıkla ve yoksullukla mücadele eden emekliler için derman olmadı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, mevcut rakamlarla, emeklilerin ölüme mahkûm edildiğini söyledi.

ÖLÜME MÂHKUM ETTİLER’

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranına dair değerlendirmelerde bulunan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, “Bizi yine ölüme mahkûm ettiler. Bizden aldıkları paraları çetelere dağıtacaklar belli ki yüzde 25’lik zam ile sırtımızı sıvazlayacaklar. Ama 3 bin 500 lira alan bir emeklinin bu zam neyine yetecek? İktidar yine bizim için bir şey yapmak niyetinde değil.

Türkiye’de 3 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında yaşayan 9 milyon emekli var. Bizim istediğimiz en azından emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesiydi. Ama şu anki zam oranı, asgari ücretin yanına bile yaklaşmıyor. Yani asgari ücret emekliler için lüks oldu. Bizi eskiden süründürüyorlardı, şimdi ölüme mahkûm ettiler.

Ölümü gösterip sıtmaya razı eden bir yaklaşım sergiliyorlar. Bunun hesabının mutlaka sorulması gerekiyor. Biz de hesabı sandıkta soracağız. Yine alanlara çıkacağız, sesimizi yükselteceğiz” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com