Ana sayfa » Güncel » SELÇUK GEÇER, EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ ERİMEYİ PAYLAŞTI…

SELÇUK GEÇER, EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ ERİMEYİ PAYLAŞTI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomiyle ilgili yorumlarıyla çok konuşulan ekonomist Selçuk Geçer, emekli maaşının AKP iktidarındaki erimesini gözler önüne serdi.

2002 yılında asgari ücretin 184 TL, emekli maaşının ise 252 TL olduğu bilgisini paylaşan Geçer, aradan geçen 20 yılda yaşanan azalmayı da paylaştı. 2022 yılında asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükseltildi, emekli maaşı ise 3 bin 500 lirada kaldı.

2023 yılı için ise asgari ücret 8 bin 506 lira olarak belirlendi. Emekli maaşı ise belirsizliğini koruyor. Selçuk Geçer’in söz konusu paylaşımı şöyle…

TÜİK ENFLASYONU AÇIKLADI…

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son altı aylık enflasyon oranını yüzde 38,57 olarak açıklarken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son altı aylık enflasyonunu yüzde 15,23 olarak hesapladı. Böylece memur ve emeklinin zam kaybı yüzde 23,34’e ulaştı.

Aralık ayı enflasyon rakamının da eklenmesiyle birlikte Ocak 2023 için yapılacak kesinleşen zam oranı 1.18 oldu. Böylece memur ve emeklilere yapılacak resmi zam oranı yüzde 15.23 olarak hesaplandı.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?…

Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor.

Memur ve memur emeklileri şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak resmi zam oranını bekliyor. Milyonlarca vatandaş asgari ücrete yapılan yüzde 54.5 oranındaki zammın memur ve emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com