Ana sayfa » Siyaset » İSMAİL ÇATAKLI’NIN KARDEŞİNDE “BANK ASYA” İLTİSAKI…

İSMAİL ÇATAKLI’NIN KARDEŞİNDE “BANK ASYA” İLTİSAKI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz hafta CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı arasında yaşanan gerilim, gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, İsmail Çataklı’nın kardeşi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum, bakan yardımcının İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil de. Ondan sonra oturalım konuşalım. Terbiyesizliğin de bir haddi, hududu var.” ifadelerini kullanmıştı.

ÇATAKLI’DAN YANIT: SEN SÖYLEYİNCE BAKTIM…

Özgür Özel’in basın toplantısında sarf ettiği sözlere sosyal medya hesabından yanıt veren İsmail Çataklı, kardeşi hakkındaki ihbardan haberi olmadığını iddia ederek “Kardeş konusuna girecek en son kişisin Özgür Özel. Biyolojik kardeşinin durumu belli! Biyolojik olmayan kardeşin Selçuk Kozağaçlı DHKP/C yöneticiliğinden içeride! Kardeşim 32 yıldır yurt dışında yaşıyor. Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir.” demişti.

Bunun üzerine Özel, “Benim kardeşimin nesi var. Hadi açıkla!!! Suçu mu var, sabıkası mı? Terör örgütü bağlantısı mı? İBB çalışanıysa kardeşinin suçunu hem kendisine hem belediyeye çektireceksiniz, FETÖ firarisi kardeşini sorunca çamura yatacaksınız. İşte sizin ahlak ve adaletiniz.” sözleriyle Çataklı’ya tepki göstermişti.

İSMAİL ÇATAKLI’NIN KARDEŞİNDE “BANK ASYA” İLTİSAKI ÇIKTI…

İki isim arasında yaşanan gerilim halen konuşulmaya devam ederken, T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü köşesinde konuyla ilgili çarpıcı bir detay paylaştı. Özel’in iddiasını “çarşıyı karıştırdı” diyerek hatırlatan Şardan, “Çataklı’nın olayı önemsizleştirme gayreti üzerine Özel, bu kez vitesi yükseltti ve “ikinci kardeş” konusunu gündeme getirdi. Akabinde Çataklı, Özel’le yargıda hesaplaşacağı yönünde sosyal medya paylaşımı yaptı.” ifadelerini kullanarak süreci özetledi.

GÜLEN’İN TALİMATI SONRASINDA BANK ASYA HESABINDA ARTIŞ GÖRÜLDÜ…

“Bu konuda edindiğim bilgileri paylaşayım” diyen Şardan, “CHP’li Özel’in gündeme getirdiği konu, bakanlık ve emniyet kulislerinde uzun süredir konuşuluyordu. Çataklı’nın, dönemin bakanlık müsteşarı Muhterem İnce’nin talebi doğrultusunda Kilis Valiliği’nden bakanlık müsteşar yardımcılığına getirilmesinden itibaren kardeş Çataklı’nın durumu gündemdeydi.” dedi.

“Hatta Çataklı’nın kardeşinin FETÖ’nün Fransa imamlarından olduğu iddiası da var. Yaptığım araştırmalarda söz konusu iddia çerçevesinde bir bilgiye ulaşamadım. Ancak edindiğim farklı bilgiler, olayın Bakan Yardımcısı’nın basitleştirdiği şekliyle öyle ihbarla açıklanacak gibi değil.” diyen Şardan, “Osman Çataklı’nın FETÖ ile iltisakı yani bağı, cemaatin finans kurumlarının en büyüğü olan Bank Asya üzerinden.

Osman Çataklı hakkındaki iddia şöyle:

“FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen ve örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya’da hesabının bulunduğu, örgüt lideri Fetullah Gülen’in ve örgüte üye diğer kişilerin çeşitli basın – yayın ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile örgüte finansal destek sağlamak amacıyla yapılan çağrılardan sonra arttıran hesap olarak değerlendirilenler listesinde isminin geçtiği…”

Yani, Gülen’in 2014’te “Bank Asya’ya destek olun” çağrısı sonucunda bankada var olan hesabına para yatırarak FETÖ’ye katkı sağladığı iddiası var.” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com