Ana sayfa » Güncel » ULUSOY: “EMEKLİLERİ KÜÇÜK BİR ZAM BEKLİYOR, “ALIM GÜCÜNÜN ALTI DOLDURULMALI…”

ULUSOY: “EMEKLİLERİ KÜÇÜK BİR ZAM BEKLİYOR, “ALIM GÜCÜNÜN ALTI DOLDURULMALI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT düzenlemesine ilişkin alınan kararı açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağını belirterek, “Emeklilikte herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır” dedi.

EYT ile ilgili yasa teklifinin önce TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, ardından da Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşması beklenirken, 2023 yılının Ocak ayında emeklilerin önümüzdeki 6 ay için alacakları zam oranı da kesinleşecek.

EMEKLİLERİ KÜÇÜK BİR ZAM BEKLİYOR…

Bu gelişmelerle enflasyondaki artış aralık ayında yüzde 3 civarında gerçekleşir ve seçim yılına özel ilave zam verilmezse memur emeklileri yüzde 18,6; işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise yüzde 17,5 oranında bir maaş zammıyla yetinmek zorunda kalacak.

“BİZİ FELAKETE İTECEKTİR”

EYT düzenlemesiyle birlikte bir kazanım elde edildiğini belirten Prof. Dr. Veysel Ulusoy, alınacak emekli maaşlarına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyonla birlikte alım gücümüzün ne kadar artacağı burada konuşulması gereken konulardan biri. Çünkü Türkiye’de aralık ve ocak ayı zamların olduğu bir dönemdir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte emeklilere sadece yüzde 17 bandında zam yapılması bizi felakete itecektir.”

“ALIM GÜCÜNÜN ALTI DOLDURULMALI”

Ulusoy, “EYT düzenlemesi sonrası emekli maaşlarının enflasyona uyarlanması gerekmektedir. Bu düzenleme sadece emekliliği hak etmekle ilgili bir kavram değil. Bundan sonra alacağımız maaşla raflara elimizin ne kadar uzanacağı ve ne kadar tasarruf yapacağımızla ilişkili bir durum. Çünkü emeklilerin aldığı 3-5 bin TL maaşla kira ve mutfak masrafı karşılanamayacak. Bu düzenlemeden sonra bu alım gücünün de altı doldurulmalı” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com