Ana sayfa » Siyaset » PARTİ TABANLARI ENDİŞELİ: “GERİLİM OYLARI ETKİLİYOR, MASAYI DAĞITMAYIN!…”

PARTİ TABANLARI ENDİŞELİ: “GERİLİM OYLARI ETKİLİYOR, MASAYI DAĞITMAYIN!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından, muhalefet kulislerinden gerginlik mesajları yükseliyor.

Altılı Masa’nın programlarına son şeklini verdiği ve Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği toplantıya az süre kala, masanın iki büyük partisi arasında gerilim olduğu ileri sürülüyor.

PARTİ TABANLARI ENDİŞELİ: GERİLİM OYLARI ETKİLİYOR, MASAYI DAĞITMAYIN!…

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “İki lider için arka kapı diplomasisi…” başlıklı yazısında, Altılı Masa toplantısının 5 Ocak’a ertelenmesiyle birlikte CHP ve İYİ Parti’nin kurmaylarının, aradaki soğukluğu gidermek için çaba gösterdiğini söyledi.

Sarıkaya, parti kurmaylarının bu çabasının altında, kendi tabanlarından gelen, “Kamuoyuna yansıyan aranızdaki gerilim oylarımızı etkiliyor; aman masayı dağıtmayın” yönündeki mesajlar olduğunu kaydetti.

İYİ PARTİ MASADAN KALKAR MI? “BAŞKA BİR İTTİFAK ZOR”

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan kalkıp masa dışındaki partilerle yeni bir ittifak kurma ihtimalini değerlendiren Habertürk yazarı, “Başka bir ittifak zor” dedi ve yazısında şunları aktardı:

“Haksız da değiller, son bir hafta içinde gerek Meclis lokantasında, gerekse akşam yemeklerinde karşılaştığım partilerin il ve ilçe teşkilat yöneticilerinden dinlediklerim de örtüşür nitelikte.

Dikkatimi çeken ise ‘Aman Masa’da kalın, ayrılmayı düşünmeyin. Tek başınıza kalmayın veya diğer küçük partilerle yola çıkmayın’ yönündeki mesajların İYİ Parti taşra teşkilatından çok daha yüksek sesle geliyor olması.

Partilerin Genel Merkez yöneticileri bu mesajların gelme nedeni konusunda ilginç bir detay aktardı. İddialarına göre Masa dışında kalan bazı partiler, yerel yöneticileri aracılığıyla bu yönde propaganda başlatmış; bunun yansıması nedeniyle bu yöndeki mesajlar artmış.

Masa’dan ayrılma gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağının İYİ Parti lideri Akşener tarafından da sürekli yinelendiğini de bu aşamada vurguladılar.

Ancak bu durum ortada sorunun olduğu gerçeğini yok etmiyor… Özellikle de Masa dışındaki muhalefet partilerinden bazılarının kamuoyu yoklamalarında %3-4, hatta %6 gibi oy oranında görülmelerinin, ‘Neden ayrılıp onlarla olmuyoruz?’ sorularına muhatap olmalarını sağladığını da gizlemiyorlar…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com