Ana sayfa » Siyaset » ERZURUM ÜNİVERSİTESİNDE: “İLK OYUM AK PARTİ’YE, İLK OYUM ERDOĞAN’A” MİTİNGİ…

ERZURUM ÜNİVERSİTESİNDE: “İLK OYUM AK PARTİ’YE, İLK OYUM ERDOĞAN’A” MİTİNGİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “İlk Oyum AK Parti’ye İlk Oyum Erdoğan’a Programı”nda konuştu.

Erdoğan, yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini ise 182 binden 850 bine ulaştırdıklarını söyleyerek sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na getirdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bay Kemal ne diyor, ‘bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş.’ Senin şu anda 10-11 tane büyükşehrin var, oralarda kaç tane acaba yurt yaptınız? Şu anda sadece Erzurum’da 19 bin 14 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Ayrıca lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerimizin burs ve kredi imkanlarını genişlettik.

Buradan sesleniyorum Bay Kemal, 6’lı masa; göreve geldiğimizde burs neydi, 45 liracıktı, şimdi 45 liradan aldık, yıl başından itibaren lisans öğrencileri için 1250 lira, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 lira, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkarttık. Gençler, asgari ücret ne oldu, 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyle toplam 3,3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Çok daha önemlisi, hatırlayın biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları var mıydı? Sildik mi? Bir kalemde sildik, bitirdik o işi ve yurtlarımızda kalan öğrencilerimize yaptığımız beslenme yardımını 1800 liraya yükselttik.”

‘ALTILI MASA DENİLEN UCUBE YAPI’

Erdoğan, gelecek seçimlerin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını layıkıyla idrak etme yanında Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün kesintiye uğramaması için de çok büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok nettir. Ülkemiz, ya sabah akşam sürekli kavga eden, birbirlerinin kuyusunu kazan, ‘altılı masa’ denilen ucube yapının insafına kalacak ya da AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın güçlü, vizyoner, dirayetli liderliğinde emin adımlarla geleceğe yürüyecektir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, son bir haftada yaşananların bile, önündeki ve arkasındakilerle birlikte altılı masanın “organik değil tamamen inorganik, yani naylon, tamamen proje mahsulü bir yapı” olduğunu gösterdiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

“Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin, fesadın, entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye ne millete ne gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. Şayet solukları yetip de o vakte kadar ayakta kalabilirlerse 2023 seçimleri, eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır. Bunun için hepimize, özellikle de gençlerimize çok önemli görevler düşüyor.”

CHP VE HDP’Yİ HEDEF ALDI

Bir gencin, HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Meclis’te yapılan oylamada CHP’nin “hayır” oyu vermesinin nedenini sorması üzerine Erdoğan, “Bu sual çok çok anlamlı. Bizi izleyen tüm milletime hem Cemre’nin ağızıyla konuşuyorum hem kendi adıma konuşuyorum, o da şudur; Bu, CHP’nin terör örgütleriyle nasıl iç içe, nasıl el ele olduğunun bir göstergesidir” yanıtını verdi.

HDP’nin, PKK’nin Parlamento’daki uzantısı olduğunu savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

“CHP onunla beraber böylece hareket etmiştir, hiçbir yere kaçamaz. Ama benim CHP’ye oy veren kardeşlerimin artık bunu anlaması lazım, artık bu konuda daha duyarlı davranması lazım. Daha ne olacaktı? Bir teröristle sarmaş dolaş dağlarda, şurada, burada gezip dolaşanlar, daha kendilerini neyle ifade edecekler?.

Ben inanıyorum ki benim milletim bu terör örgütüne karşıdır, teröristlere karşıdır. Biz bu kadar teröre kurban verdik, dolayısıyla hala mı bunlar bir şeyleri izah etmenin yoluna gidecekler? Benim milletim Allah’ın izniyle terörle mücadelede devletinin yanında yer alacaktır ve bunlara da gereken cevabı inşallah seçimlerde verecektir. İşte İYİ Parti’den 20 kişi, onlar bizimle beraber hareket ettiler ve AK Parti bu noktada Cumhur İttifakı olarak kararlı davrandı, bu şekilde yolumuza devam edeceğiz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com