Ana sayfa » Güncel » OKTAY’DAN EYT İÇİN YENİ TARİH…

OKTAY’DAN EYT İÇİN YENİ TARİH…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vatandaş Buluşması’ programında konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yeni tarih veren Oktay, “Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

“SGK KAYITLARI KAYIP”

EYT düzenlemesi öncesi SGK kayıtlarının kayıp olduğuna değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “8 Eylül 1999 öncesi işe girenleri kapsıyor. Bu dönemde dijital kayıt sistemi yok. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman bunu paylaşacağız” demişti.

MECLİS, 3 OCAK 2023’E KADAR TATİLDE…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), AKP’nin kabul edilen grup önerisiyle 26 Aralık Pazartesi’nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

ERDOĞAN “EYT’Yİ MASAMIZDAN KALDIRACAĞIZ” DEMİŞTİ…

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada “2023’e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz” ifadesini kullanmıştı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?…

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Düzenlemede bir yaş şartı olup olmayacağı belirsiz…

Kaynak: Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com