Ana sayfa » Güncel » HAKİM TALEPTE BULUNDU, JET HIZIYLA ENGELLEME KARARI ÇIKTI!…

HAKİM TALEPTE BULUNDU, JET HIZIYLA ENGELLEME KARARI ÇIKTI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hapis ve siyasi yasak cezası verilen davanın hakim ve savcısının AKP’li isimlerle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Barış Pehlivan’ın yayınladığı fotoğrafların haberleştirilmesinin ardından Hakim Mehdi Komşul, söz konusu haberlere erişim engeli kararı talep etti.

JET ERİŞİM ENGELLEME KARARI…

Komşul’un ‘kişilik haklarına saldırı’ gerekçesiyle ilettiği talebi hakkında İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda şöyle denildi:

Talep edenin dilekçeye ekli olarak ibraz olunan ekran görüntüleri ve talebe konu URL adres içeriğinde yer alan paylaşımın talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal niteliğinde olduğu paylaşımlarda eleştiri ve yorum sınırının aşılmış olduğu, eleştiri ve yorum yapma özgürlüğünün başkalarına hakarette bulunma hakkını tanımadığı bu sebeple talepte bulunanın kişilik hakkının ihlal edildiği kanaatinin hâkimliğimizde oluştuğu dikkate alınarak talebin kabulüne dair hüküm tesis edilmiştir.

Kararla birlikte aralarında Gerçek Gündem, BirGün, Cumhuriyet, Gazete Duvar, Yeniçağ, KRT ve soL’un da bulunduğu yayınların söz konusu haberlerine erişim engeli getirildi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com