Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İNSANOĞLUNDAN ÖLÜMSÜZLÜĞE DEV ADIM!…

İNSANOĞLUNDAN ÖLÜMSÜZLÜĞE DEV ADIM!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İnsanlık, antik çağlardan beri ölüme meydan okumanın yollarını arıyor. Yüz yıllar önce insanlık çareyi iksirlerde ve mistik nesnelerde ararken günümüzde ise ölümsüzlüğü bilimde arıyorlar. Hatta dünyanın en zenginlerinden birisi olan Jeff Bezos da yaşlanmayı tersine çevirmeyi amaçlayan Altos isimli şirkete ciddi yatırımlar yapıyor.

Öte yandan bazı bilim insanları ise direkt olarak ölümsüzlüğün sırrını bulmak yerine insanların hasarlı organları tedavi ederek ömürlerini uzatmak için çalışmalar yapıyor.

Hasarlı organları bile tedavi edebilecek bir yapıştırıcı keşfedildi…

California Üniversitesi’ndeki bazı araştırmacılar, “Hücresel Yapıştırıcı” adını verdikleri sentetik bir madde üretmeyi başardı. Yapılan açıklamaya göre bu madde o kadar etkili ki açık yaraları kapatmaktan tutun hasarlı organları onarmaya hatta organ naklinde tüm donör organların uyumlu yapmaya kadar pek çok alanda kullanılabilir. Laboratuvar ortamında üretilen yapıştırıcı, insan vücudundaki hücreleri manipüle ederek hücrelerin birbirlerine daha hızlı bağlanması ve uyumsuz olsa bile diğer organları yabancı hücreleri kabul etmesini sağlıyor.

Yapılan açıklamada bu hücresel yapıştırıcının tıp dünyasını kökten değiştirebileceği iddia edildi. Hasarlı dokuları ve zarar görmüş sinirleri onaran bu yapıştırıcının geliştirildiğinde hasarlı organları tamamen yenileyebileceğini belirten araştırmacılar, çok yakında organ yetmezliği çeken hastaların da sorunlarının çözülebileceğini belirtti. Yapıştırıcı vücuttaki hücreleri manipüle ettiği için iddiaya göre uyumsuz organlar bile başarılı bir şekilde hastalara nakledilebilecek ve hastaların vücudu bu organları kabul edecek…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com