Ana sayfa » Güncel » TÜRK-İŞ, ASGARİ ÜCRETTE YARINI İŞARET ETTİ…

TÜRK-İŞ, ASGARİ ÜCRETTE YARINI İŞARET ETTİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 2023 yılı asgari ücretinin belirleneceği ilk toplantısını düzenlendi.

Basına kapalı toplantıya işveren tarafı adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi tarafı adına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk- İş) Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve hükümet adına da Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl katıldı.

ASGARİ ÜCRETTE YARINI İŞARET ETTİ…

Asgari ücret görüşmelerinin ardından açıklamalarda Kavlak, şu ifadeleri kullandı:

“Yarın sabah kapsamlı bir açıklamayı bir basın toplantısı ile Türk-İş’te yapacağız. Yarın ne soruyorsanız cevabını alacaksınız. Yönetimle değerlendireceğiz. 10’da geniş kapsamlı, ucu açık bir basın açıklaması yapacağız”

TÜRK-İŞ’İN ASGARİ ÜCRET TALEBİ

TRT Haber’de katıldığı programda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini söyledi.

Atalay, “Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız” dedi.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ 7 BİN 845 TL…

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak ‘Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamı’nda başlatılan araştırma sonuçları açıklandı.

Açıklamada, ”İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu” denildi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİR?…

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com