Ana sayfa » Siyaset » “ADAM ÖLDÜRMEYE TAM TEŞEBBÜS’TEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ…”

“ADAM ÖLDÜRMEYE TAM TEŞEBBÜS’TEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, bugün (6 Aralık) TBMM Genel Kurulu’nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk atarak kalp ritminin bozulmasına ve yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında, ‘adam öldürmeye tam teşebbüs’ dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldüğü sırada, AKP’li milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. İYİ Partili Hüseyin Örs ile AKP’li Zafer Işık arasında yumruklaşma oldu. Işık’ın elindeki yüzük nedeniyle başından yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı.

Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ programına katılan İYİ Partili Poyraz, saldırıyı gerçekleştiren AKP’li ışık hakkında adam öldürmeye tam teşebbüs suçlamasıyla konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. “Kendisine ‘milletvekili’ demek de dilimin ucuna varmıyor” diyen Poyraz, AKP’li Işık hakkında ‘şahıs’ kelimesini kullandı.

Canlı yayında konuşan Poyraz, şunları söyledi:

“İki buçuk dakika daha geç gelseymiş bugün Hüseyin Örs hakkında ‘merhum’ diye konuşabilirdik. Bununla ilgili hem TBMM doktorları hem de Güven Hastanesi doktorları, gerekli raporları resmi mercilere bildirdiler. Biz de Hüseyin Bey kendine geldikten sonra kendisinden vekaletnamesini alıp bu sürece ilişkin Sayın Genel Başkanımızın da dikkatli ve titiz takibiyle birlikte ‘adam öldürmeye tam teşebbüsten’ dolayı gerekli suç duyurularında bulunacağız.

Bu kavganın tarafı Hüseyin Bey değil. Kendisini kasıtlı olarak hedef haline getirip koşarak, görüntülerde de görüldü. Kendisine ‘milletvekili’ demek de dilimin ucuna varmıyor, ‘şahıs’ diyeceğim o yüzden. Bu şahıs TBMM’de, konunun tarafı değil. Hüseyin Örs, ortalığı yatıştırmak için ayağa kalkıyor. ‘Arkadaşlar lütfen sakin olun’ diye taraflar arasına girmeye çalışıyor.

Şahıs, en uçtan, kürsü arkasından dolanmak suretiyle doğrudan hedef olarak gözettiği Hüseyin Örs’e gelip ve kalbinde pil olduğu kamuya açık kaynaklarda da TBMM’de aktif olduğu dönemde de mesai arkadaşları tarafından bilinen Hüseyin Örs’e vurmak suretiyle, kafasını darp etmek suretiyle. Kalabalık içinde Hüseyin Örs yere düşüyor ve kalp pilinde uyumsuzluk söz konusu oluyor…”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com