Ana sayfa » Siyaset » MECLİS GENEL KURULUNDA KÜRTÇE KRİZİ!…

MECLİS GENEL KURULUNDA KÜRTÇE KRİZİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulu’nda sürüyor.

Gergin devam eden görüşmelerde, Kürtçe krizi yaşandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, konuşmasını Kürtçe yapmak istedi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akan’ın uyarılarına rağmen konuşmasını Kürtçe sürdüren Taşçıer’in mikrofonu kapatılınca; hem Taşçıer hem de HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ‘mikrofon kapatmaya’ tepki gösterdi.

HDP’Lİ BEŞTAŞ İLE AKAN ARASINDA SERT TARTIŞMA…

Akan tepkilerin ardından ”Herkesin bir ana dili var. Kürsüde ana dilimle konuştuğumda kimse beni anlayamaz. Hepimizin anlayabilmesi lazım. İki cümle söyleyebilir ama konuşmanın tümü yapamaz. Böyle bir dünya yok. Yok efendim. Kesmem için resmi dilde konuşursa memnun olurum” açıklamasında bulundu.

Taşçıer’in ‘Ben kendi ana dilimde konuşacağım’ deyince ise Akan, ”O zaman konuşmanıza müsaade edemem. Size bir süre müsaade ettim. Kalan sürenizi Türkçe devam edin ki sizi anlayabileyim” dedi.

”KÜRTÇE’YE TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜZÜ GÖSTERDİNİZ”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da söz alarak Akan’a tepki gösterdi.

”Burada yüzlerce Kürtçe bilen milletvekili var” diyen Beştaş, ”Türkiye’de 30 milyon Kürt’ün ana dilidir. Bu ülkede Kürtler, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı değil mi? Ana dilinde neden konuşamasın? Meclis başkanının bu konuda bizzat açıklaması var. Kürtçe konuşmalar, dipnot gösteriliyor. Biz resmi dili reddetmiyoruz. Siz kendi reflekslerinize göre, Kürtçe’ye tahammülsüzlüğünüzü gösterdiniz” ifadelerini kullandı.

ARA VERİLDİ…

Gerginliğin artmasının ardından Akan, görüşmelere ara verdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com