Ana sayfa » Güncel » ASGARİ ÜCRET İÇİN ALTI FARKLI RAKAM MASA DA…

ASGARİ ÜCRET İÇİN ALTI FARKLI RAKAM MASA DA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. “2023 asgari ücreti ne kadar olacak?” sorusuna yanıt arayan milyonlar, dün Beştepe’de gerçekleşen sürpriz zirveyi yakından takip etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kritik konuları ele almak üzere Külliye’de toplandı.

Kritik toplantıda 2023 asgari ücret zammının ele alındığı belirtilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj verdi:

“İşçilerimiz, Türkiye’nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80’in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız.”

Beştepe’deki kritik zirve ve Bilgin’in açıklamaları milyonların asgari ücret için heyecanlı bekleyişini artırırken, tahminler de peş peşe gelmeye devam ediyor.

Son olarak gazeteci Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında “Asgari ücret ne kadar olacak? Zam oranı tahminleri neler?” sorularına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Gazeteci Zafer Şahin, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Eski Devlet Bakanı Masum Türker ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste’nin konuk olarak katıldığı programda, net güncel asgari ücret olan 5.500 TL referans alınarak hesaplanan muhtemel asgari ücret zamları tartışıldı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YÜZDE 30-60 ARASI ZAM MASADA…

6 farklı senaryonun konuşulduğu yayında asgari ücret zammının yüzde 30 ve yüzde 60 arasında olabileceği hesaplanırken, yani maaşın 8 bin 800 TL olabileceği iddia edildi.

Peki asgari ücret yapılacak olası zam oranlarına göre ne kadar olacak?

Buna göre eğer asgari ücrete;

yüzde 30 zam gelirse olası maaş; 7.150 TL,

yüzde 35 gelirse; 7.425 TL,

yüzde 40 gelirse; 7.700 TL,

yüzde 45 gelirse; 7.975 TL,

yüzde 50 gelirse; 8.250 TL,

yüzde 60 gelirse; 8.800 TL olacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com