Ana sayfa » Siyaset » YILMAZ: “TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN KAYNAK, IMF’Yİ DE AŞAR…”

YILMAZ: “TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN KAYNAK, IMF’Yİ DE AŞAR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABERİYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, son yıllarda sık sık tartışma konusu olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervleriyle ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol’a konuşan Yılmaz, “Seçimlerde iktidar değiştiğinde Merkez Bankası rezervlerini eksi 100 milyar dolar olarak devralacağız. Seçimlere kadar aylık bütçe açığını 100 milyar liraya çıkaracaklar. Maalesef, seçimlerden sonrası tufan zihniyetiyle yönetiyorlar” dedi.

Şeffaflık konusunda eleştiriler yönelten Yılmaz, “Mesela BOTAŞ bir süredir Merkez Bankası’ndan döviz almıyor, peki doğal gaz ödemelerini nasıl yapıyor? Muhtemelen Putin erteliyor. Ama seçimlerden sonra önümüze gelecek. Böyle birçok sorun var” ifadesini kullandı; ardından şunları kaydetti:

‘TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN KAYNAK, IMF’Yİ DE AŞAR’

“Bugünkü politikalarla birkaç sene daha gidersek Allah korusun ‘Arjantin çukuruna’ düşeriz diye endişeliyim. Öyle bir ekonomik çöküş bu coğrafyada bizim gibi bir toplum için çok ağır olur; endişeliyim. IMF’ye hem gerek yok, hem Türkiye’nin ihtiyacı olan kaynak IMF’yi de aşar.

Rasyonel bir program ve liyakatiyle dünyada güven yaratacak ekipler iş başına gelsin, bir haftada 20-30 milyar dolar giriş olur. Bunu yatırım sermayesi izler. Temel mesele bu; rasyonel program ve liyakatli, kararlı ekipler. Beşeri sermayemiz çok zengin ama dışlanıyorlar. Durum ortada zaten…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com