Ana sayfa » Güncel » MEMİŞ: “ALTIN ZİNCİRLERİNİ KIRDI, YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI…”

MEMİŞ: “ALTIN ZİNCİRLERİNİ KIRDI, YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gram altın geçtiğimiz haftadan bu yana yükselmeye devam ediyor. 2022 yılına 769 TL’den başlayan altının gram fiyatı bin 60 lira seviyesine kadar yükseldi.

RİSKLER ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR!…

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ile Fed’in faiz kararlarında yaşanması beklenen ılımlı para politikası altın ve değerli metal fiyatlarında sert artışları destekledi. Sonraki süreçte FED başkanı Jerome Powell’in “Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2’ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2’ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız.” sözleri piyasaları etkiledi.

Powell’in açıklamalarına rağmen FED’in sıkı para politikalarından kısmı de olsa vazgeçerek aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırması bekleniyor. Diğer yandan küresel resesyon riskleri de varlık fiyatlanmalarında etkili olmaya devam ediyor.

“YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI”

Altın piyasalarını değerlendiren Memiş şu sözleri kullandı: “Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. Sekiz aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerli metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni başladı.

Tabii ki zaman zaman kar satışları olacaktır. Şu anda altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız.

“YUKARI YÖNLÜ DEVAM EDECEK”

Gram altın TL fiyatı şu anda bin 68 lira seviyesinde ama yukarıda bin 90 lira seviyesi var. Sonra bin 100’lü rakamları artık yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen devam ediyor.

Özellikle merkez bankaların biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com