Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » GOOGLE,”SKAYNET”İ YARATMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI!…

GOOGLE,”SKAYNET”İ YARATMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sürekli olarak yapay zekâların ne kadar geliştiği ile ilgili haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu haberler genellikle sanat, içerik hazırlama ya da maç skoru tahmin etme gibi konular üzerine uzmanlaşmış yapay zekâları konu alıyor. Ancak bu yapay zekâlardan sadece DALL-E ve Wordcraft insanların işini ellerinden alabilecek gibi görünüyor. Kaldı ki onun için bile önlerinde daha çok uzun bir yol var.

Ancak birazdan bahsedeceğimiz yapay zekâ günümüzün en popüler ve önemli mesleklerinden olan yazılımcılığı yakın bir gelecekte tamamen bitirebilir. Peki nasıl?

Projenin arkasında Google var…

Google, üst şirketi Alphabet tarafından geliştirilen gizemli bir yapay zekâ üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından analistler, “Pitchfork” isimli bu yapay zekânın kod yazması için geliştirildiğini iddia etti. İşin dikkat çeken kısmı ise bazı isimsiz Google çalışanlarının bu iddiaları doğrulaması oldu.

Alphabet’in projesi olan ancak şirketin çatısı altındaki en başarılı yapay zekâ geliştirme ekibi olan Google Labs tarafından geliştirilen bu yapay zekâ iddialara göre şu anda kendi kendine kod yazabilmesi ve sorunlu kodlarını düzeltebilmesi için eğitiliyor. Bazı Google çalışanları tarafından sızdırıldığı iddia edilen dokümanlara göreyse araştırmacılar, yapay zekaya kademeli olarak bazı kodlar yazdırıp hatalı kodları düzelttiriyor ve makine öğrenimi ile yapay zekânın “mükemmel kodlar” yazmasını amaçlıyor.

Tabii ki iddialar ne kadar doğru bilemeyiz ancak Google’ın Pitchfork projesi üzerinde çalıştığını kabul etmesi ve bazı güvenilir Google çalışanlarının iddiaları onaylaması, yakın gelecekte yazılımcılığın yapay zekâ kontrolüne geçebileceğini gösteriyor.

Bazı yapay zekâ uzmanlarına göreyse bu durum oldukça tehlikeli, çünkü yapay zekâ gerek duyduğu takdirde kendi kodlarını yeniden yazarak kendi sınırlarını kırabilir, kendi kopyalarını yaratabilir ya da dünyadaki tüm elektronik cihazları etkileyebilecek tespit edilemeyen “mükemmel virüsü” hazırlayabilir, yani özetle gerçek SkyNet olabilir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com